Robbantott a Disney a mozipénztáraknál
2016. május 02. írta: prominent

Robbantott a Disney a mozipénztáraknál

disneydominates.jpg

A Dzsungel könyve és az Amerika Kapitány: Polgárháború uralja a világot. Óriási bevételeket produkálnak. Részletek a tovább mögött!

Az, hogy hihetetlenül erős a Walt Disney Studios, azt eddig is tudtuk, most csak megerősített minket az a hír, hogy a Dzsungel könyve a csúcson maradt és az Amerika Kapitány: Polgárháború óriási nyitóhétvégi bevételt hozott.

A Marvel-univerzum újabb összetevője potom kétszáz millió dollárt hozott (aminek jelentős része, 63 százalék nemzetközi bevételekből származik) világszerte úgy, hogy még nem mindenhol mutatták be. Csak kicsivel maradt el a Bosszúállók: Ultron korához képest, mert mi az az öt százalékos differencia, ugyebár. Nos, ezzel számos rekordot megdöntött, beleértve a minden idők legjobb nyitóhétvégéjén produkáltakat Brazíliában, Mexikóban és a Fülöp-szigeteken.

capcwlp51.jpg

A combos nemzetközi bevételt még a hétfői nap folyamán tovább erősítheti, tekintve, hogy számos helyen a hét első napja ünnepnapnak minősül.

Szóval az Amerika Kapitány: Polgárháború további bevételi rekordokat dönthet, tekintve, hogy a hétvégén további országokban mutatják be, beleértve Olaszországot (május 4.), Oroszországot (május 5.), Argentínát (május 5.), illetve Kínát (május 6.), valamint olyan országokban is mozikba kerül, mint Horvátország, Csehország, Görögország, Magyarország, Libanon, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna, Lengyelország, Törökország, Új Zéland illetve India, Trinidad és Uruguay.

A Russo Brothers által rendezett film minden elképzelést túlszárnyalt a közel tíz millió dolláros bevételéve az IMAX-ekben, ahol közel dupláját hozta annak, mint az Amerika Kapitány: A tél katonája című epizód hozott.

dk12.jpg

Észak-Amerikában a Disney Dzsungel könyve további 42,4 millió dollárt hozott a bemutatását követő harmadik héten és összesen már 252 millió dollárnál ját. A Jon Favreau által rendezett mozi további 57,1 milliót szedett össze nemzetközileg, amivel elérte a 432,7 millió dolláros bevételt. Világszerte jelenleg már 684,8 millió dollárnál tart, és ebben beleszámítódik Kína is, a maga 130 millió dolláros bevételével. A Rudyard Kipling regényéből készült film költségvetése 175 millió dollár volt, ehhez még hozzájön néhány millió dolláros marketingköltség. De már most látszik, hogy jócskán behozta az árat, és a szátöt perces filmet még be sem mutatták Kóreában és Japánban.

A bevételi lista második helyén az Universal Pictures égisze alatt megvalósult a Vadász és a Jégkirálynő  szerepel, amit 3802 moziban vetítettek, s 9,39 millió dollárt hozott, így már a két hét alatt összesen 33,9 millió dollárt kalapozott össze. A Chris Hemsworth, Emily Blunt, Jessica Chastain és Charlize Theron főszereplésével készült filmet 115 millió dollárból hozták össze. Most 97 millió dollár bevétellel dicsekedhet, így világszerte már 310 milliór bevételnél jár. Az első részt Amerikában 155,3 millió dollárt hozott, a tengerentúlon összeszedett még 241,3 milliót, s így világszerte közel négyszáz millió dollár bevétellel büszkélkedhetett.

swh.jpg

A harmadik helyet nézve, azt most a Warner Bros. kaparintotta meg. A Key & Peele-féle Keanu c. akcióvígjátékát 2658 moziban játszották, ahonnét 9,35 milliót hozott. A tizenötmillió dollárból készült R-besorolású Keanu nem igazán nyűgözte le a közönséget.

jennifer-aniston-kate-hudson-mothers-day-movie.jpg

A negyedik helyen a Garry Marshall által rendezett Anyák napja szerepel, amit 3035 moziban vetítettek és 8,3 millió dollárt hozott. Az Open Road égisze alatt készített film szereplőlistája mindenesetre parádés: Jennifer Aniston, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Britt Robertson, Timothy Olyphant, Hector Elizondo és Jack Whitehall. De még bubifrizurás Roberts sem volt elég az elsőséghez.

mothers-day-trailer-screencap.jpg

Az első ötöt a Warner Bros. Barbershop: The Next Cut filmje zárja a maga 6,1 milliójával és ezzel három hét alatt 44,7 millió dollárt hozott.

Visszatérve a Disneyhez. A szintén a stúdiáójából kikerült Zootropolis - Állati nagy balhé még mindig jól teljesít és a kilencedik hét után szép hely a hatodik, amivel 5 milliót hozott Amerikában és a világ többi ponjátn pedig további 8,3 millió dollárt. Az emberies állatok különleges univerzumát bemutató animációs film már az egymilliárd dolláros bevételi határt súrolja (931,4 millió dollár).

zootopia-disney-1024x576.jpg

 

Míg a Zootropolis folytatja diadalútját, addig a Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői népszerű videójáték filmre vitele nem győzte meg a családokat és a 4,8 millió dolláros bevételt produkáló nyitóhétvégén nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az Universal által bemutatott A főnök ezzel szemben további 4,3 millió dollárt hozott, és így a négy hét alatt már 56 milliónál tart. 

batman-v-superman-the-complete-guide-to-frank-miller-dark-knight.jpg

A futottak még kategóriába sorolandó a Warner Bros. műhelyéből származó Batman Superman ellen: Az igazság hajnala film, ami most 3,8 millió dollárt hozott Amerikában, míg nemzetközi viszonylatban további 2,75 millió dollárral gyarapította a bevételi kasszát. A Zack Snyder rendezte képregényadaptáció Észak-Amerikában 325 millió dollár bevételnél jár, a nemzetközi színtéren 537,8 millió dollárt sikerült hoznia, s így világszerte 862,9 millió dollárt hozott a konyhára.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr838680316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása