Vaksötétben tapogatózik a világ
2016. szeptember 06. írta: prominent

Vaksötétben tapogatózik a világ

dontbreathebo.jpg

Horrorra éhesek és arra kattantak az ünnepek alatt az emberek. Kijött a filmes box office. Durvaság van!

Nem elég, hogy a világ társadalmi és politikai helyzete is teljesen felbolydult és szinte naponta ontják magukból a híradások a szörnyűségeket, úgy látszik, a moziba járó közönség még több izgalomra és félelemre vágyik. Másként nem is lehet értelmezni azt, miért is nyerte el már második hete a bevételi lista első helyét a Vaksötét című horror-thriller.

dont_breathe.jpg

A Fede Alvarez által rendezett ijesztő mozifilm a négynapos ünnep alatt Amerikában közel húsz millió dollárt hozott. És még csak azt sem lehet mondani, hogy nagyon visszaesett volna az érdeklődés, mindössze negyven százalékkal kevesebbet hozott mint az előző héten. Az alig tíz millió dollárból kihozott filmben a mifelénk nem igazán ismert színészek játszanak, mint Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto és Stephen Lang.

sq.jpg


A Warner Bros. istállójából származó Öngyilkos osztag a bemutatóját követő ötödik héten immár 297,4 milliós bevételnél tart. A David Ayer által rendezett képregény-adapcáió a négy nap alatt további 13,6 milliót hozott, így aztán amerikai területen már túllépte a 300 millió dolláros bevételt. Nemzetközi viszonylatban a Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Scott Eastwood és Joel Kinnaman főszereplésével is készült film mintegy tizenkét milliót hozott, és a tengerentúlon további 375,5 millió dollárt zsebelt ki, s így világszerte a végösszeg jelenleg 672,9 millió dollárnál áll, ami egy 175 millió dolláros költségvetésből készült filmnél igencsak figyelemreméltó.

petes-dragon.jpg

Úgy látszik, a Walt Disney Pictures Elliott a sárkány három helyet javítva a hatodikról a harmadikra tornázta fel magát. A David Lowery rendezésében mozikba kerülő, gyermekkönyv-adaptáció a négynapos ünnep alatt 8,9 millió dollárt hozott, vasárnapig Észak-Amerikában mintegy 64,2 millió dollárt hozott és nemzetközileg pedig további 28,2 milliót szedett össze, így a bevételi mérleg már világviszonylatban 92,4 millió dollárnál tart. A főbb szerepekben Bryce Dallas Howard-ot, Wes Bentley-t, Karl Urban-t és Robert Redford-ot láthatjuk.  

kubo.jpg

Nem túlságosan izgalmas húrokat pedzeget a Kubo és a varázshúrok c. animációs film, amiben hiába Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara vagy Ralph Fiennes hangja, a hatvan millió dollárból kihozott alkotás az elmúlt hétvégén 6,5 millió dollárt hozott, s azzal a három hete bemutatott mese összesen 34,4 milliónál tart. S a bevételi lista negyedik helyén tanyázik.

spa.jpg

A lista első öt helyét a Sony műhelyéből kikerült Sausage Party (Virsliparti?) a négynapos ünnep után 6,7 millió dollárral gazdagotott, ami hétfőig amerikai hazai piacon összesen 89,8 millió dollárt hozott. Az elsősorban felnőtteknek szóló animációs komédia eredetijében (érdemes azt hallgatni, tényleg!) egyebek mellett Seth Rogen, Kristen Wiig, Salma Hayek, Edward Norton, Michael Cera, illetve James Franco, Jonah Hill, valamint Paul Rudd hangján szólalnak meg a virslik.

light-between-oceans-still_jpe.jpeg

Lightosan nyitott a The Light Between Oceans című, Derek Cianfrance által rendezett és Michael Fassbender, Alicia Vikander és Rachel Weisz főszereplésével készült film. A DreamWork Pictures által kiadott és amerikai hazai területen a Disney által terjesztett húszmillió dolláros költségvetésű dráma ezerötszáz moziból nem egész öt millió dollárt kaszált a négynapos ünnep alatt.

morgan-movie-anya-taylor-joy.png

És ha már horror-imádásról volt szó az elején, akkor zárjuk is azzal, hogy nem olyan rosszul indított a 20th Century Fox által kiadott Morgan című ijesztős film, amit 2020 moziban játszottak és onnét 1,96 millió dollárt hozott, ami mindössze 970 dollár mozinként. A négynapos ünnep alatt az erősen korhatáros, Luke Scott által rendezett és Kate Mara, Toby Jones és Jennifer Jason Leig főszereplésével készült, harmadosztályú film 2,4 millióval zárhat.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr1011682731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonda 2016.09.08. 13:10:19

Kubó kap egy oscart (nagyon meg vannak őrülve érte a kritikusok) és máris pozitív a mérleg :D
süti beállítások módosítása