Jöhet az új Alkonyat filmsorozat
2016. szeptember 27. írta: prominent

Jöhet az új Alkonyat filmsorozat

twilight.jpg

Újra felélesztenék a tini vámpíros őrületet. További filmeket terveznének.

Alig telt el négy év a legutóbbi Twilight-film, a Hajnalhasadás második epizódjának bemutatása óta, amikor is világszerte 829,7 millió dollárt hozott a film, ami a lehető legtöbb volt a sorozatban, és erre fő, most újabb történetek megfilmesítését fontolgatják. És lényegében a bemutató óta a Summit/Lionsgate az Alkonyat és az Éhezők viadala sikerei után megpróbálták továbbra is szítani az érdeklődést olyan alkotásokkal, mint a Végjáték, Eleven testek, Egyiptom istenei illetve Az utolsó boszorkányvadász. De még az A beavatott filmsorozattal is a young adult közönséget próbálták moziban tartani.

Újra fellángolhat tehát a vámpíros love sztori iránti érdeklődés, mivel Patrick Wachsberger, a Lionsgate Motion Picture Group társelnöke a ScreenDailynek adott interjújában kifejtette, hogy nem szabad semmibe veszni hagyni az Alkonyat széria folytatásait.

twilight-new-moon-kristen-stewart-taylor-lautner.png

"Lehetséges. - fogalmaz Wachsberger a Twilight filmekkel kapcsolatosan. - Nem bizonyosság, de a lehetőség adott. Minden Stephenien (a vámpíros regények szerzője) múlik. Ha ő úgy gondolja, van még mesélnivalója, mi itt vagyunk neki."

Persze, mindez azután fogalmazódott meg, hogy J. K. Rowling a Warner Bros-szal karöltve tovább szélesíti a Harry Potter univerzumát, és csak idő kérdése volt, mikor lép Meyer (aki megjelentette a Twilight regények felcserélődő nemi szerepekkel, ami a Life and Death: Twilight Reimagined azaz magyarul: Élet és halál: Twilight újragondolva címet kapta), és mikor fogja újra nagyvászonra álmodni a szexi vámpírokat és vérfarkasokat. Minden bizonnyal a főszerepeket alakító Kristen Stewart és Robert Pattinson is hamar rábólintana, főleg vaskos pénzkötegek ígéretével.
 
Ami pedig A beavatott sorozatot illeti, a társelnök megerősítette, hogy a tv-sorozatot tv-film követ.

"Ez a terv. Az anyag most a tv-képernyőre kerül." - fogalmazott Wachsberger.

És a cégnek továbbra is az a célja, hogy hasonló sikerű filmeket hozzon a nagyvászonra, mint amilyen a Twilight volt. Ki is néztek erre vonatkozó, ígéretesnek ható könyvsorozatokat, mint a Patrick Rothfuss tollából származó The Kingkiller Chronicle vagy a Patrick Ness-féle Kés a zajban (Chaos Walking).

kingkiller-chronicles.jpg

"A The Kingkiller Chronicle teljesen franchise jellegű. Három kötet, ami hihetetlen világot tár elénk. Nagyon nagy lehetőséget rejt egy óriási franchise-zzá való alakításra. Nem különbözik a Gyűrűk ura világától." - mondta a társelnök.

Már ki is nézték a forgatókönyvírót, aki nem más, mint Lindsey Beer, aki a Warner Bros.-nak írja a Dungeons and Dragons filmet. Eközben az első Kés a zajban (Chaos Walking) filmet olyan tehetségek hozzá tető alá, mint Doug Liman rendező (A holnap határa), illetve Charlie Kaufman forgatókönyvíró (Egy makulátlan elme örök ragyogása), a főszerepre pedig Daisy Ridley-t (Csillagok háborúja: Az ébredő Erő) nézték ki.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr5611747461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása