Rekordbevételt hozott a Fekete Párduc
2018. február 19. írta: prominent

Rekordbevételt hozott a Fekete Párduc

black-panther.jpg

Soha ilyen bravúros eredmény nem volt a mozik kasszájánál februárban. A Marvel már megint egy csomó pénzt bezsebel.

Bankot robbantott a Fekete párduc a mozikban, összesen 387 millió dollárt hozott össze. A nyitóhétvégén (háromnapos) 192 millióval kezdett, ami annyit tesz, hogy ez minden idők legtöbb bevétele, amit egy film valaha februárban képes volt elérni. Ezzel lekörözte a Deadpoolt is, ami 2016-ban 132,4 millió dollárt kaszált ugyannyi idő alatt. A Fekete párduc emellett még minden idők ötödik legjobb hétvégi bevételét produkálta, s A+ besorolást kapott a CinemaScore közönségétől.

A Marvel-film jól muzsikált a nemzetközi piacon is, ahol 169 milliót hozott össze és vasárnapig világszerte összesen 361 millió dollárt sikerült bekaszíroznia, így az amerikai vetítésekkel együtt összesen 387 millió dollárral gazdagodott.

Nézzük a legfontosabb piacokat: Korea ($25.3M); EK ($24.8M); Mexikó ($9.6M); Brazília ($9.4M); Ausztrália ($9.2M); Franciaország ($7.7M); Indonézia ($6.5M); Németország ($6.2M); Tajvan ($5.6M); Malajzia ($4.9M); Fülöp-szigetek ($4.8M); Thaiföld ($4.4M); India ($3.8M); Hong Kong ($3.6M); és Olaszország ($3.4M). A héten mutatják be Oroszországban Vietnamban, Trinidadban, Peruban és Venezuelában. Japánban márcus 1-én, míg Kínában március 9-én kerül a mozikba.

blackpanther-fa.jpg

A Ryan Coogler által rendezett filmben Chadwick Boseman, Danai Gurira, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman illetve Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke valamint Angela Bassett, Forest Whitaker és Andy Serkis látható.

Második helyen tanyázik a Sony új animációs filmje, aminek Nyúl Péter a főszereplője. Ő péntektől szombatig kinyulazott magának 17,3 millió dollárt és így már 48,2 milliónár tart a második héten. Az előrejelzések szerint a négynapos hétvégén már 22,1 millióra fog növekedni a bevétele és ezzel összesen 53,1 milliót fog szerezni, ami az ötven milliós költségvetésú Will Gluck által rendezett filmtől nem is teljesítmény. A március közepén Magyarországon is bemutatandó filmben szerepel James Corden, Rose Byrne, Domhnall Gleeson illetve Sam Neill, Daisy Ridley, Elizabeth Debicki és Margot Robbie.

brody-fifty-shades-freed.jpg

Második hete van a bevételi listán a mamipornónak becézett Szabadság ötven árnyalata, ami az elmúlt héten a harmadik helyet szerezte meg és a jegybevételek 56 százalékával péntektől szombatig 16,9 milliót hozott, amivel már összesen 76,1 milliónál tart. Ha a négynapos hétvégét nézzük, akkor az E.L. James tollából származó kötetből készült film eléri a 18,9 millió dollárt és így az amerikai piacon összesen 78,1 millióval lesz gazdagabb. Nemzetközi viszonylatban a harmadik és egyben utolsó fejezet 190,8 milliót hozott és így világszerte már 268,9 milliónál tart. Az 55 millió dollárból forgatott (plusz kb.ugyanannyi markekingköltség) Szabadság ötven árnyalata filmet James Foley rendezte és Jamie Dornan illetve Dakota Johnson a főszereplője.

jumanji-welcome-to-the-jungle-3.jpg

Közben a Sony Pictures Jumanjija, a Dwayne Johnsonnal, Jack Blackkel, Kevin Harttal, Karen Gillannel, Nick Jonassal és Bobby Cannavaleval megtámogatott Irány a dzsungel alcímű film kilenc hét után már az egy milliárd dolláros határt súrolja, pontosan 904,6 millió dolláros bevételnél tart. Ezzel a Jumanji lehagyta a Pókember 2 filmjét, ami 2002-ben 403,7 millió dollárral büszkélkedhetett, s így a dzungeles kaland minden idők második legnagyobb bevétel produkáló filmje lett Amerikában. De világszerte is jól csengenek a kasszák, hiszen jelenleg második helyen van a minden idők legtöbb bevételt produkálós Sony-film listán. Az első helyen a Skyfall szerepel a maga 1,108 milliárd dolláros bevételével.

Clint Eastwood vonatos terroristás The 15:17 to Paris című filmje zárja a Top5-ös listát a háromnapos hétvégi bevételi adatok szerint a maga 7,7 millió dollárjával és így már a bemutatóját követő két hét alatt 25,4 milliót szedett össze Amerikában. Nemzetközi szinten a harminc millióból kihozott valós történettel és valós szereplőkkel - Anthony Sadler, Alek Skarlatos és Spencer Stone - forgatott film 10,7 milliót hozott.

the_greatest_showman_review_hugh_jackman.jpg

A rusnyaságok fura cirkusza, A Legnagyobb showman további 5,1 milliót hozott a három nap alatt és kilenc héttel a bemutatója után 154,5 millió dollárt hozott. A vártak szerint a négy nap alatt összesen 6,3 milliót fog összehozni és így már 155,7 millió bevételnél fog tartani. A 84 millió dollárból megvalósított Michael Gracey által rendezett filmben stars Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson és Zendaya szerepel.

Továbbá Aardman Animation legutóbbi animációs filmje az Ősember - Kicsi az ős, de hős! a bevételi lista hetedik helyén nyitott. Három nap alatt 2494 moziban mutatták be és 3,2 milliót hozott, ám a tervek szerint a négy nap alatt ez eléri a 4,2 millió dollárt. A Nick Park által rendezett animációs filmben olyan sztárok kölcsönzik a hangjukat mint Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams és Timothy Spall.

-br-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr3013682354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása