Vérszomjas vadállatokkal támad a Jurassic World
2015. április 13. írta: prominent

Vérszomjas vadállatokkal támad a Jurassic World

jurassic-world.jpg

Csupa futás és sikítás lesz a Spielberg dinófilm-sorozat legújabb részében. A Jurassic World nem aprózza el, és olyan félelmetes akciókat ígérnek az alkotók, hogy minden néző ereiben meghűl a vér.

jura03.jpg

Amikor tavaly kijött az első trailer az új dinós filmből, amelyben felfedték az óriási Moszaszauruszt, amint éppen fehér cápát zabál, már előrejelezhető volt, sokkal durvább lesz ez az epizód, mint a korábbiak. Most itt van egy poszter is, ami erre hajaz, azaz a turisták szeme láttára fogyasztja el az óriásállat a vérszomjas fehér cápának tartott uszonyost. Ez bizonyára nagyon sok bizsergető izgalmat ígér.

jura01.jpg

Van néhány ütős kép az új filmből, amelyen Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Nick Robinson és Ty Simpkins látható. És ha még mindez nem lenne elég, kiderült néhány új részlet a film történetéről és a jelenetek hátteréről.

jura02.jpg

Néhány jelenetet a New Orleans-i Six Flags élményparkban vettek fel, ami a Katrina-hurrikán óta zárva tart. Az egész történet a burjánzó vidámparkban játszódik a Nublar szigeten, mégpedig huszonkét évvel az első Jurassic Park filmben látott incidensek után. A dinós élménypark valódi turistaparadicsom. mindennel, ami ezzel összefügg: lélegzetelállítóan látványos dinós látványosságokkal, mutatós látogatóközponttal, szuvenírboltokkal és stílusos éttermekkel. Minden mi szem-szájnak ingere.

jura05.jpg

Mindezen túl pedig ott van Owen Grady (Chris Pratt), dinóidomár, aki saját raptorfalkájával járja a parkot. Hozzá csatlakozik Clare Dearing (Bryce Dallas Howard), a park operációs menedzsere, valamint Vic Hoskins (Vincent D'Ofrio) az InGen biztonsági főnöke. Természetesen rokongyerekek is részt vesznek, hogy legyen kiért izgulni: Zach (Nick Robinson) és Gray (Ty Simpkins), mint Claire unokaöccsei, akik persze akkor vesznek el a hatalmas élményparkban, amikor a D-Rex (Indominous Rex) génmanipulált óriás szörnyeteg elszabadul és félelemben tartja a látogatókat. Egy adott pillanatban a filmben mindannyian egy csapat sebesen szálló Pteradonon elől menekülnek.

jura06.jpg

Van még olyan jelenet is, amely szándékos utalás az első Jurassic Park film, amikor a két unokaöcsit a Gyrosphereben ülve megtámadják, ahogyan az első dinós filmben a T-Rex és a Ford Explorer ütközött. Ezt Colin Trevorrow magyarázza.

jura04.jpg

 

"Van, hogy egy giroszkópban ülve járnak-kelnek a vad természetben, ám valami balul sül el, és olyan lesz az egész, mintha egy macska játszanak gurigával. Valóban vérfagyasztó jelenetek váltják egymást." - mondja a rendező.

Persze, akad a filmben egy kis romantikus szál is, ami a rendező szerint teljesen rendben van. Hiszen a két szereplő között csak úgy szikrázik a levegő, és bár csak egyszer randiztak, de ez egészen más megvilágításba helyezi nemcsak Owen és Claire kapcsolatát, hanem a film történetében is jól megfér. ITT látható egy jelenet, amiben megtudjuk, hogy igenis lehet dinókkal csajozni.

jura07.jpg

A Colin Trevorrow által rendezett Jurassic World filmet Magyarországon június 11-én mutatják be a mozik.

Forrás: movieweb

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr87364572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fay rodisz 2015.04.14. 12:20:07

Hiánypótló.
Végül is ebben az évben még nem volt dinók elől sikoltva meneküli gyereksereg a mozikban.
A hihetetlen csavarok, mint pl. a dinó pofozta jármű, a repülő dinó elől menekülés különösen izgalmasnak ígérkezik.

wrstjnethn 2015.04.14. 14:52:55

Hadd kérdezzem meg, hogy a cikk Google fordítóval lett magyarosítva? Minden második mondat hibás, befejezetlen:

"Van néhány ütős kép az új filmből, amelyen Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Nick Robinson és Ty Simpkins." Megkérdezhetném, hogy hol az állítmány???

"Az egész történet a burjánzó vidámparkban játszódik a Nublar szigeten huszonkét évvel az első Jurassic Park incidencei után." Most akkor hol játszódik és mi után???

"incidencei" édeszem, esz úgy cuki, ahogy van...

"Van, hogy egy giroszkópban ülve járnak-kelnek a vad természetben, ám valami balul sül el, és olyan lesz az egész, mintha egy macska játszanak gurigával." Az a fránya ragozás, csak egy betűre volt a helyes megoldás! Egyébként a Gyrosphere nem egyenlő a giroszkóppal.

"Van még olyan jelenet is, amely szándékos utalás az első Jurassic Park film, amikor a két unokaöcs a Gyrosphereben ülve megtámadját, akárcsak az első dinós filmben a T-Rex és a Ford Explorer ütközése." Ezt nem is részletezném ki, ehhez képest egy kínai kenyérpirító használati útmutatója Palládium díjas olvasmány.

paráznabillegető 2015.04.14. 20:01:45

maximum a játékidőtől hűlhet meg bennem a vér.
dinók meg vérfagyasztás... ugyan már.
a zombik korában?
meh.

esetleg ha lesz benne igazi élő szülés vagy jól elbaszott vérvétel, na akkor talán egy kicsit elkezdek emélyegni, de ezeknek a jeleneteknek a valószínűségét kizártnak tartom.
süti beállítások módosítása