Tíz plusz egy dolog, amit a készülő Star Wars filmekről tudni kell
2016. július 18. írta: prominent

Tíz plusz egy dolog, amit a készülő Star Wars filmekről tudni kell

luke-skywalker-star-wars-episode-viii-set-video.jpg

Sok lenne elolvasni minden hírt? Összeszedtük egy csokorba a fontosabbakat. A spoilerre hiperérzékenyek ne olvassanak!

Egy percnyi nyugtot nem adnak, hogy kellőképpen felvezessék a Zsivány Egyes filmet, ráadásul a Star Wars hisztériát tovább gerjesztve Londonban a hétvégén tartottak egy összeröffenést, amikor is felfedtek néhány kulisszatitkot a készülő "birodalmi" filmekről. Az Ünneplés talán egyik legizgalmasabb panelje a Future Filmmakers címet viselte, amelynek során Rian Johnson, a Star Wars: Episode VIII rendezője és a készülő újabb spin-off, a Han Soloról szóló film rendezői Phil Lord és Chris Miller nyilvánosan elárult néhány érdekes részletet a készülő filmekről.

stw.jpg

Ezúttal a "nagyfilm" azaz a Csillagok háborúja nyolcadik részét illető információkat gyűjtöttük össze!

  • Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke elárulta, hogy amikor elkezdtek diskurálni a Nyolcadik rész lehetséges rendezőjéről egyből a Szélhámos fivérek és a Looper - A jövő gyilkosa rendezője, Johnson jutott az eszükbe.
  • Kennedy felmagasztalta Johnsont és képességeit Steven Spielberghez hasonlította.
  • A rendező San Franciscoban töltött hat hetet, hogy kigondolja, mi legyen az új film története.
  • A fejlesztés során Johnson fontosnak tartotta, hogy ihletésként megnézzenek néhány filmet. Elsősorban háborús filmeket néztek.  Így került levetítésre a Szárnyaló bátorság, ami az elmondásuk alapján leginkább megihlette az alkotókat. De megnézték a Híd a Kwai folyón illetve a Sahara című 1943-as Humphrey Bogart háborús filmjét.
  • A Star Wars történetében először történik meg, hogy a nyolcadik epizód közvetlenül az Ébredő Erő után játszódik, időkihagyás nélkül. Johnson szeretné felfedezni, mi következik és így még az előforgatás keretében lefilmeztek egy nyitójelenetet a nyolcadik részhez.
  • A rendező teljesen ledöbbent, amikor legelőször lépett a Millennium Falcon forgatási helyszínére.
  • Johnsont teljesen elragadta a nosztalgia, ugyanakkor nagyon is megélte a pillanatot és elmondása szerint éppen ezt szeretné visszaadni a 2017-es Star Wars filmben.
  • Míg az Ébredő Erő a kalandok sokaságában és izgalmában tobzódik, addig a nyolcadik epizód inkább a karakterekre és azok fejlődésére fog összpontosítani, és a szívüket teszik próbára és még mélyebbre ásnak a személyiségekbe.
  • Óriási díszletek között fognak forgatni és ez igaz a külső és belső helyszínekre egyaránt. Látványos lesz fizikai valójukban is, nemcsak vizuálisan.
  • Érdekesség, hogy Johnson ugyanakkor hozakodott elő az Episode VIII történetével, mint amikor Gareth Edwards rendező a Zsivány Egyes sztorijával. Ezért aztán egymás filmjeiben fognak feltűnni egy cameo erejéig.

+ 1 dolog: az ifjú Han Solot, a róla szóló különfilmben, az Ave, Cézár! c. filmben játszó Alden Ehrenreich fogja alakítani.

alden_1.jpg

A Star Wars: Episode VIII című filmet 2017. december 15-én mutatják be a mozik és mások mellett John Boyega, Daisy Ridley, Mark Hamill, Carrie Fisher, illetve Adam Driver, Oscar Isaac, Benicio Del Toro, valamint Laura Dern játszik benne.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr628898368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.07.18. 20:07:42

"A rendező San Franciscoban töltött hat hetet, hogy kigondolja, mi legyen az új film története."

Na, itt kezdődik a probléma. Már az előző résznek is a sztori volt a gyenge pontja, de az aztán nagyon. Nem kellene erre valami írófélét felkérni ? Esetleg használni a már meglévő Star Wars könyvuniverzumot ? Az előző rész tényleg annyira szánalmas lett, hogy a látvánnyal és az idős Harrison Forddal együtt sem nagyon lépte túl a B kategóriát. Ford nélkül kb. a Sharknado magasságában mozgott volna a dolog.
süti beállítások módosítása