Újra támadnak a mutáns majmok
2019. december 07. írta: prominent

Újra támadnak a mutáns majmok

planet.jpg

Folytatják a nagysikerű filmsorozatot, új izgalmakra lehet számítani. Megérkezett néhány részlet az új Majmok bolygója filmről.

Nem engedik el a jó fejőstehenet, ami az utóbbi évtizedekben a Majmok bolygója franchise hozott. Miután a Disney egyesült a 20th Century Fox-szal és a 2017-ben zárt Majmok bolygója: Háború igenjól teljesített, felmerült, újra kiengedik a majmokat, hogy leigázzák a világot. Erre pedig az Útvesztő filmsorozat rendezőjét, Wes Ball-t nézték ki, aki aláírt, hogy direktora és fejlesztője lesz az új filmnek – írja a The Hollywood Reporter nevű filmes szaklap.

 A történet egyébként Pierre Boulle francia író regényéből születik, amelyben intelligens majmok felemelkednek és átveszik az emberektől a hatalmat a világ felett. A franchise nagyon sikeresnek bizonyult az 1968-as indulásától, az első film főszerepét Charlton Heston alakította, egy olyan űrhajóst, aki egy számára idegen bolygón landol siklójával, ahol meglepődve tapasztalja, a majmok az uralkodó faj. Csak a végén derül ki számára, hogy végig a Földön tartózkodott, ám a nukleáris háború teljesen felismerhetetlenné tette.

Elindult egy folyamat, a kritika jól fogadta, a közönség imádta, ezért aztán egy csomó folytatása született, főleg TV-s sorozatokban a hetvenes évektől és ez aztán odáig jutott, hogy Tim Burton rendező keze álól 2001-ben kikerült egy remake, ami mondjuk felettébb gyengére sikeredett. Ám nem engedték a terveket, és rebootolták, trilógiát hoztak Andy Serkis főszereplésével, aki a Mózes-szerű vezetőt, Cézárt alakított. A trilógia 2017-ben zárult a Majmok bolygója: Háború résszel, ami egyébként szinte körbeéri az egész franchise-t. S bár az utolsó film rendezője Matt Reeves és Serkis is arról beszélt, remélik, lesz még folytatása, a két érintett fúziója miatt egy ideig nem foglalkoztak a kérdéssel.

Egészen idáig, amikor is a Disney és a Fox pedzegetni nem kezdték, hogy ideje lenne ismét belevágni, és új filmet készíteni, ami szervesen kapcsolódna a franchise-hoz és ugyanabban az univerzumban játszódna, mint a Reeves által létrehozott trilógia, ám az egyelőre nem tisztázott, hogy Ball filmje követni fogja-e ezeket a terveket.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr2315342578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása