Nukleáris holokausztnál is rosszabbat álmodott Christopher Nolan
2019. december 20. írta: prominent

Nukleáris holokausztnál is rosszabbat álmodott Christopher Nolan

tenet-imax-prologue.jpg

Formabontó kémthrillerrel jelentkezett a mozizseni. Megjött a Tenet című film agyeldobós előzetese. Ez van a tovább mögött!

Hét határon túlmenő és a filmnyelvi keretek összes skáláját felvonultató Tenet lesz Christopher Nolan új filmje, amely a legambíciózusabb projektje. A John David Washington (BlacKkKlansman) főszereplésével készült thriller igazán parádés szereposztással rendelkezik, hiszen feltűnik Robert Pattinson (Jólét), Elizabeth Debicki (Nyughatatlan özvegyek), Dimple Kapadia (Fugly), Aaron Taylor-Johnson (Bosszúállók: Ultron kora), illetve Nolan-veteránok mint Michael Cane (A sötét lovag – Felemelkedés) és Kenneth Branagh (Dunkirk).

Nolan maga írta a forgatókönyvet, IMAX-es és a 70mm-es film kamerákkal forgattak, és ettől lesz még izgalmasabb a végeredmény. Hozzon bármit, az egycsapásra kultikussá válik és roppant szórakoztató a nagyközönség számára is.

A Tenet című kémthrillert 2020. július 17-től vetítik a nemzetközi mozik, magyarországi bemutatóról egyelőre nincs hír.

tenetposter.jpg

Nolan jellegzetes filmnyelve már a 2001-es Memento című neo-noir pszichológiai filmjén is érzékelhető volt és a következő években ez még inkább védjegyévé vált. Elég csak a 2002-es Álmatlanság, vagy a 2005-ös Batman: Kezdődik filmek említeni. Hogy aztán sorra hozza ki azokat az alkotásokat, amik igazán érdekessé teszik a mozikultúrát: A tökéletes trükk, Eredet, Csillagok között vagy Dunkirk.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr9515360212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LúzerMan 2019.12.21. 13:58:19

Nekem a többséggel ellentétben a Memento nagyon nem jött be, kimondottan idegesített.
Egyelőre ebben a filmben (TeneT) sem látok akkora durranást, mint amekkora lendülettel marketingelik. Persze, először lássuk, aztán utána véleményt formálunk.
süti beállítások módosítása