Egymillió eurót kap a Winnetou
2015. április 28. írta: prominent

Egymillió eurót kap a Winnetou

winnetou-2016-logo.jpg

Egymillió euróval támogatja a Winnetou újraforgatását az NRW északrajna-vesztfáliai film- és médiaalap.

Németország gazdaságilag legerősebb filmtámogató intézménye 150. ülésén 7,35 millió eurót osztott ki 30 projektre. 

A Wotan Wilke Möhring, Milan Peschel és Jürgen Vogel főszereplésével, Karl May indiánregényei alapján készülő Winnetou kapta a legmagasabb támogatást. A tervek szerint 2016 karácsonyán már három Winnetou-filmet mutat be a német RTL televízió.

A Winnetou-történeteket a német irodalom legsikeresebb és leggyakrabban megfilmesített alkotásai között tartják számon, a regényekből világszerte mintegy 100 millió példányt adtak el. A könyvek szerzője, az 1912-ben elhunyt Karl May minden idők legolvasottabb német szerzőjének számít.

Az 1960-as években egész sor nyugatnémet Winnetou-film született, amelyet még ma is sikerrel sugároznak a német tévécsatornák. Ezekben a mozikban Winnetou szerepét a francia Pierre Brice, Old Shatterhandet pedig az amerikai Lex Barker alakította.

forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr667406384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása