Jim Carrey döbbenetes vallomást tett az életéről
2020. június 21. írta: prominent

Jim Carrey döbbenetes vallomást tett az életéről

carrey.jpg

Meglepő élettörténetét könyvben írta meg, Memoirs and Misinformation címmel.

Az, hogy Jim Carrey háza táján nem volt mindig minden százas, sokaknak evidens lett akkor, amikor egyik pillanatról a másikra teljesen kivetkőzött magából és hátat fordított a filmművészetnek. Csövesnek állt és felismerhetetlenségig változott. Semmiről nem álmodott, helyette a démonaival küzdött.

Mindezekről most tollat ragadva a nagyközönségnek mesél. Memoirs and Misinformation lesz a címe a könyvnek. Emlékiratok és Dezinformációk. Jeff Daniels, aki a Dumb és Dumber – Dilibogyók című filmben játszott Carreyvel, fogja felolvasni hangoskönyvnek.

Behatárolhatatlan lesz a könyv, akárcsak azok az interjúk, amiket Carrey az utóbbi időben ad.

Se guru, se Nicolas Cage nem bírt a lelkére beszélni

„Ismerjétek meg Jim Carrey-t. Igen, ő az az egészségtelenül sikeres és imádott filmsztár, aki a gazdagságban és kényelemben dagonyázik. Bár mostanában magányos férfi. Meglehet, már túl van a zeniten. Talán túlsúlyos is. Megpróbálkozott diétával, segített neki egy guru és az izraeli hadsereg idomított kutyái, akiket cirógatott. Ám semmi sem űzte el az üresség és az unalom felhőit. Semmi sem húzta ki a gödörből. Nem használtak neki legjobb barátjának, színészismerősének és a dinoszaurusz-koponyák gyűjtőjének, Nicolas Cage tanácsai sem” – írta Carrey a twitterjén.

Jim Carrey

  • 1962. január 17-én született, Kanadában, az USA-ban él.
  • Ismertebb filmjei: Dumb és Dumber – Dilibogyók, Ace Ventura – az állati nyomozó, Maszk.
  • A Truman Show (1998) és az Ember a holdon (1999) filmekért Aranyglóbuszt kapott.

Már a címből kitűnik, hogy a Memoirs and Misinformation könyv keveri az autobiográfia és a fikció elemeit. Az irodalmi Jim Carrey felturbózott szereplő lesz és történet abban a pillanatban találja meg, amikor éppen összefut valakivel, „az életében képes mindent megváltoztatni”. A kötet társszerzője Dana Wachon.

Váratlan vallomás

„Csak akkor szép az élet, ha nem vagyok benne. Jim Carrey pompás karakter, boldog vagyok, hogy eljátszhattam a szerepét. Ám már nem tudok vele azonosulni. Nincs semmilyen én. Semminek nincs értelme” – ezek a Kanadából származó színész gondolatai.

Ezekről is szól a nyilvánosságnak. Túlzott vagy valóban szenvedett?

Egyre hatalmasabbá vált a köré épülő titokzatosság, akárcsak a mozikból való eltűnése. Többet festett és egyre jobban távolodott a rendkívüli komikus szerepétől, ami egykoron annyira meghatározta a karrierjét.

jimc.jpg

Azt ígéri, hogy a könyvében a „színészet, Hollywood, ügynökök, celebek, előnyök, barátságok, romantika, valamint az elismerés és a személyiség elvesztésétől való félelemről” is olvashatunk.

Jeff Daniels-t meglepte a könyv tartalma.

„Nem sejtettem, hogy Jim ilyen sok nem hagyományos szót ismer. Ám a könyvet nem maga írta, tehát nyilván annak ez a magyarázata. Mindent vártam, csak azt nem. Nagy út volt. Van, ami igaz, van, ami valószínű, és van ami kevésbé” – nyilatkozott az Inquierer-nek Daniels.

A kötet angol nyelven július 5-én jelenik meg, magyar megjelenésről egyelőre nem tudni. Daniels azt mondja, hogy a történet az Alice Csodaországban-t juttatta eszébe, valamint Hunter S. Thompson művét, azaz a Félelem és reszketés Las Vegasban kötetet. Thompson egyébként azzal szerzett magának hírnevet, hogy kiszínezte a riportjait és egy sor egészségi problémája miatt végül öngyilkos lett.

Hogy mi lesz Jim Carrey sorsa? Azt még maga sem tudja. Úgy él, hogy nincs célja, csak levegőt akar venni, figyelni, ahogy nő a fű, és közben a Naphoz imádkozva egyfajta szerzetesként, vagy legalábbis elvonultként élni. Még önmagától is távol.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr3215905090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Bowman 2020.06.22. 13:19:18

Szegény egy hülye. Miért érzi szükségesnek egy szinész, hogy politikai kérdésekben megnyilvánuljon. Az semmi hasznot nem hoz, viszont autómatikusan megfelezi a rajongótáborát.

enrikokaruszo 2020.06.22. 14:08:48

szerencsétlen alak
jól megél azért a többi hasonlóból
színész sem volt soha, csak tréfamester
a festészete kb. dettó

Füredi Károly 2020.06.22. 14:59:50

Megnézném egy olyan szerepben, ahol semmilyen "jimcarrey"-s manírt nem mutat, még egy grimaszt sem, pl. második vagy harmadik nyomozó egy krimisorozatban. Egy szimpatikus, okos fickót kellene alakítania, és ezzel talán a harmóniája helyreállna a világgal.

Revolutionist 2020.06.22. 15:38:24

A legtöbb sztár, pláne világ-szupersztár pszichésen zavart lesz elég hamar, ha már eleve nem volt az, mivel az extrém túlértékelés, borítja a morális értékrendjét. Szinte bármit megvehet, bárkit megkaphat, mindenhol VIP vendég, ha odamegy... a legnagyobb luxusmárkák ingyen adják neki a termékeiket, csak használja és azzal reklámozza... stb stb... nincs egy szabad perce, titkár ill menedzser ossza be az idejét, aki minden nap kirugdossa az ágyból és sorolja a mai teendőket. Szinte mindenki álságosan közeledik felé negédesen és nem tudja, ki az, akit őszintén ő a személye, a lelke érdekel, vagy csak a sok pénz a hírnév, csillogás, fényűzés. A fényűzés és luxus eleve frusztrálja, miközben milliárdok mélynyomorban állatként tengődnek a bolygón (Audrey Hepburn pl ezt nem bírta elviselni és lemondott a teljes vagyonról, amit keresett sztárként, karitatív célra adta és önkéntesnek állt Afrikában). Szerződések sora köti, melyekkel a nagy producerek illet kiadók zsarolják. George Michael pl ugyebár a Pepsi rabszolgája volt. 40 fölött, beintett nekik, akik pikk-pakk elperelték AZ ÖSSZES VAGYONÁT, ami pedig nem volt kevés... De újra kezdte, haknizott, a neve és a legtöbb saját dala jogdíja megvolt, és pár év alatt talpraállt... (aztán meghalt szegény pár évvel később, de nyilván nem emiatt). Látszólag álom életük van, azonban ahogy telnek az évek, egyre frusztrálóbb és nyomasztóbb az egész, a luxusba, rajongásba és ünneplésbe is bele lehet fásulni és meg lehet unni. A legtöbb nagy sztár, legszívesebben eltűnne és másik átlagember bőrébe bújva élne tovább... és akkor még nem beszéltem a rivalizálásártól, irigységről, áskálódásról, fúrkálódásról, intrikákról... illetve a sok disznóságról, amikr a sztárvilágban vannak, kezdve a drogtól, prostitúciós, abúzusok stb stb
Jim egy extrém figura volt mindigis, a szerepei is extrémek, korszakos zseni komikus, aki mellesleg jól néz ki, jó színész is. Annyi a leg vele kapcsolatban, annyira top (vagy legalábbis volt), hogy az a csoda hogy nem halt meg legkésőbb 40 évesen, ahogy "illik"... Szóval egyáltalán nem csoda, hogy ennyire kiégett így már 60 felé közelítve, teljesen meg lehet érteni... Meg kell említeni az öregedést is. Mert ugyebár a szupersztárokkal az ajnározás és túlértékelés elhiteti hogy felsőbbrendű emberek, halhatatlanok és örökké fiatalok. Aztán amikor ahogy telnek az évek, eljön a a 40, az 50 stb.. döbben rá hogy nem halhatatlan, hiába költ dollármilliókat plasztikára, csak még csúnyábban öregszik, kevés kivétellel; egy embert akit az egéz világ rajongva csodál és imád jogosan akarná, hogy mindig abban a kondícióban legyen minden téren, mint amikor a csúcsok csúcsán volt... (am Jim-nek nyilván a 90-es és a 2000-es évek kb 20 éve volt)... Egy átlag senkit nem frusztrál annyira ha öregszik csúnyul, hízik, ráncosodik, hullik haja foga stb... sajnos ez az élet igazságtalan rendje... De egy ilyen kaliberű embernek, ki kell állni újra és újra tömegek elé, és idővel egyre kevésbé elégedett magával, egyre kevésbé tud teljesíteni, ez megintscak frusztrálja... Szóval nagyon hosszú a lista, hogy miért ég ki egy sztár és lesz ilyen befordult morc, akár remete féle valaki... abszolút meg lehet érteni. Ahelyett hogy inkább bírálnánk, szorítsunk neki, hogy ne legyen baja, élje le az életét szépen...

szkófild 2020.06.22. 16:24:00

@enrikokaruszo: Tréfamesternek viszont briliáns!

datam 2020.06.22. 17:39:55

@Füredi Károly:

Ajánlom figyelmedbe a Truman show, Egy makulátlan elme örök ragyogása és a 23-as szám című filmeket.:)

enrikokaruszo 2020.06.22. 17:57:35

@datam: a Truman show.. abban is túljátszik mindent, mint egy gyerek, aki tudja, hogy filmezik, és akarja, hogy röhögjenek vagy sírjanak...nem hiszem, hogy ez az ember tudna egy biztos pontot, ahol megvethetné a lábát...önmaga, az ember, nem biztos, hogy létezik...remélem, érthetően fogalmaztam

szkepi 2020.06.23. 07:41:40

A ma élő legnagyobb komikus, aki halál komoly filmekben is alakít. Truman showtól, a Maszkig bármit játszik, azt játsza. Sok olyan film van, amit vele is el tudtam volna képzelni, mégha az eredeti is zseniális volt. (JOKER). Remélem sok filmben látom még.

Pipas 2020.06.23. 08:02:15

Okés, és mi a franc az a megdöbbentő vallomás, ami a címben benne van, a cikkből meg hiányzik? Átverős cikk nagyon, ugye?

senkiember 2020.06.23. 09:41:38

A magam részéről sok sikert kívánok neki az önmegvalósításhoz, megjegyezve hogy több milliárdnyi ember jár be reggel a vasgyárba és a hivatalba, tépelődve keresve az önmegvalósítás útját akiknek szintén szurkolok, De az ilyesmiből elsősorban az érdekel hogy milyen vasat kalapál a vasgyárban és hogyan filmszinészkedik a filmen. Amitől kezdve nem filmszínészkedik, hajszálpontosan olyan mint a többi hétmilliárd ember bármelyike. Nem mondhatnám hogy meg vagyok döbbenve attól ha a vadonban vagy Venice Beachen bújkál, vagy néha több szeszt iszik az átlagosnál. Isten veled Jim Carrey nevű epizód, ezt már egyedül kell intézned!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2020.06.23. 17:57:51

@Pipas: Ettől én is pipás lettem.
Gondoltam, csak a szokásos nyomorék index-szerkesztői átköltés, de nem, a blogon belül is ez a poszt címe.
süti beállítások módosítása