Legjobban várt filmek 2020-ban
2019. december 30. írta: prominent

Legjobban várt filmek 2020-ban

ujfilm.jpg

Rendkívül gazdag filmév után, nem kevésbé gazdagabb új év vár ránk. Star Wars ugyan nem lesz, de így is számtalan jó filmet nézhetünk.

Kaland, dráma, vígjáték, sci-fi, animációs és családi filmek tömkelegével csábítják a mozikba az érdeklődőket. Az összefoglalóban a nagyjából száz bemutatandó film közül van mazsolázva.

torbeejtve.jpg

Már a január is meglehetősen gazdag filmprogramot kínál. Mindjárt itt van kezdetnek egy krimi, ami január másodikán érkezik. Ez a Tőrbe ejtve című, sztárokkal megspékelt film. Főbb szerepekben Chris Evans, Daniel Craig, Michael Shannon, Jamie Lee Curtis, illetve Toni Collette, Jaeden Martell, Christopher Plummer és Don Johnson játszik. A történet egy vidéki villában játszódik, ahol egy milliárdos a 85-ik születésnapi partiját tartja, népes rokonságával. Nem várt fordulatként a papa feldobja a talpát, és a gyanú lényegében mindegyik családtagjára vetül. Másnap aztán egy magánnyomozó elkezdi felfejteni a szálakat. Vajon ki a gyilkos? Az Agatha Christie fondorlatosságú film jó szórakozást ígér. A trailer ITT található.

bombshell-700x500.jpg

Szintén nagynevű sztárokkal érkezik a Botrány című film is. Nicole Kidman, Charlize Theron, Margot Robbie, valamint John Lithgow és Kate McKinnon a főszereplői a Fox News médiamogulja, Roger Ailes szexuális zaklatási botrányai ihlették,a botrányt egykori munkatársa, Gretchen Carlson robbantott ki, miután jogtalanul kirúgták a csatornától. De ez csak a kezdet, mert hirtelen elszakad a zsák a csúnyábbnál csúnyább sztorikkal. Ez január 9-től látható a mozikban. Előzetes ITT.

arok.jpg

Szintén január 9-én kerül bemutatásra az Árok című amerikai thriller, amiben egy mélytengeri kutatócsoport egy hónapos küldetés gyanánt mobilbázisukkal 11km-re a mélybe merül, ahol azonban valami ismeretlen dolgot vernek fel nyugalmából. A 20th Century Fox gyártóstúdió filmjében Kristen Stewart, Jessica Henwick és T.J. Miller is játszik. ITT található a trailer.

Aki viszont nem szeretne borzongani, annak talán kis kikapcsolódásként január 9-én jöhet a Judy című angol életrajzi film Judy Garland színésznő utolsó hónapjairól, akit Renée Zellweger alakít, mégpedig az előzetes kritikát szerint rendkívül jól. A trailer ITT elérhető. Ha viszont animációra vágyik valaki, az is megtalálja a számítását, ugyanis január 9-től látható Shaun, a bárány újabb kalandja, ezúttal egy „farmonkívülivel”, erről ITT találtok előzetest.

Kicsit kamaradráma-jellege van az A bőrömben című angol filmnek, ami január 16-án érkezik a mozikba és egy fekete bőrű srác viszontagságait meséli el. Eniten nigériaiként fehér bőrű szülőkhöz kerül a hatvanas években, és az angol társadalomban tapasztalt megpróbáltatásai során meggyűlöli magát és a feketéket, eztán belép egy neonáci skinhead bandába. A filmet Adewale Akinnuoye-Agbaje, a Thor és az Öngyilkos osztag valamint az Oz c. sorozat sztárja rendezte és női főszerepében Kate Beckinsale-t láthatjuk. Előzetes ITT van.

doolitle.jpg

A 2020-as év első igazi családi vígjáték kétségkívül a Dolittle lesz Robert Downey Jr. főszereplésével, aminek január 16-án lesz a magyar bemutatója. Az eredetiben – ha valaki erre gerjed - Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, illetve Tom Holland, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Rami Malek, amellett Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard valamint Carmen Ejogo, Craig Robinson és Frances de la Tour hangján szólalnak meg az állatok. Egyéb részletek és trailer ITT található.

bad-boys-mindorokke-rosszfiuk-trailer-2.jpg

Vélhetően nagy csinnadrattával érkeznek a rosszfiúk a mozikba, ahol is a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk c. amerikai akcióvígjáték immáron harmadik felvonásán lehet jókat derülni. Mike és Marcus már kissé vén farkak (hehe) ahhoz, hogy rendőrök lehessenek, viszont egy új arcokkal megpakolt csapat miatt nem teszik le a fegyvert, hanem megpróbálják beavatni őket a miami-i életbe. Csakhogy közben belerondít a képbe egy albán bandavezér, akinek testvérét annak idején éppen a két rendőr tette jégre, emiatt bosszút forralt és hadjáratot indít a rendőrduó ellen. A Will Smith és Martin Lawrence kettősére épülő filmet január 16-től lehet megtekinteni. ITT található a trailer.

jojo.jpeg

Ha nagyokat kacagnál Hitler új felbukkanásán – igen, ilyen is lesz, akkor neked való a Jojo Nyuszi című amerikai háborús szatíra, ami Sam Rockwell és Scarlett Johansson főszereplésével január 23-án érkezik a mozikba. Egy olyan kiscsávóról szól, akinek Hitler a képzeletbeli barátja, aki nagyháborús előkészületben éli mindennapjait, és ekkor felfedezi, hogy a padláson az anyja egy zsidó kislányt bújtat. Tépelődik, mitévő legyen, hallgasson-e Führerre vagy az anyja megítélésében bízzon. Az előzetes ITT van.

fmc_mc_1917.jpg

Szintén háborús időben játszódik egy sokkal komolyabb dráma, ez az 1917, ami Sam Mendes rendezésében jön Richard Madden, Colin Firth és Benedict Cumberbatch szerepeltetésével. Két ifjú brit katona egy ellenséges területen kell áthaladniuk ahhoz hogy átadjanak egy fontos üzenetet, ami több száz bajtársuk életét érinti. Részleteket és az előzetest ITT lehet elérni.

the-gentlemen-tg_00522_01_rgbw.jpg

Január utolsó csütörtökjén két fontosabb film is érkezik. Az egyik a Guy Ritchie által rendezett Úriemberek, zsiványosan profin, Matthew McConaughey, Charlie Hunnam illetve Michelle Dockery főszereplésével. Aki többet szeretne tudni és megnézni az előzetest, az ITT megteheti.

A másik pedig egy csajos film, a Kisasszonyok, amelyben Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothée Chalamet, valamint Emma Watson, Meryl Streep, Laura Dern és Eliza Scanlen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy pasik ne élveznék. Ez Louisa May Alcott híres regényének 2019-es filmváltozata, négy lányról, akik különbözőek személyiségileg és azt mutatják be, érdekesen. Lényegében, ha tudni akarod, milyenek a nők, akkor ez egy jó tanmese. Meg amúgy is, Streepet mindenben jó látni, mert zseniális. Az előzetes ITT található.

Ha pedig valaki olcsó poénokra és nem túl igényes kivitelezésű komédiákat szeret, az keresve se találhatna jobbat a január 23-án bemutatandó Hivatali eltávozás (trailer ITT) illetve a hó végén sorra kerülő Ne játssz a tűzzel c. vígjátékokkal, ITT egy előzetes hozzá. Az előbbiben Demi Moore, Ed Helms, Jessica Williams játszik, míg az utóbbiban John Cena, Keegan-Michael Key, John Leguizamo alakításait láthatjuk.

beres.jpg

Február elején egy magyar film érkezik a mozikba. A Feltaláló a Béres-csepp megszületését tárja fel. A Gyönyössy Bence által rendezett filmben Für Anikó, Gáspár Tibor, Huszárik Kata és Seress Zoltán játszik.

harley.png

Jön még Margot Robbie Harley Quinjének újabb fantasztikus kalandja, ezúttal Ewan McGregorral. Ez lesz a Ragadozó madarak, amit február 6-án mutatnak be. Előzetes ITT bukkan fel.

Valentin-nap alkalmából pedig a szerelmesek és arra ácsingózók megnézhetik a szirupos-csöpögős német romantikus drámát. A Közel a horizonthoz c. film garantáltan meglágyítja a romantikus alkatúak szívét.

hanks.jpeg

A hónap második felében, azaz 20-án érkezik meg Magyarországra Tom Hanks mint piros kardigános öregúr. Az életrajzi Egy kivételes barát egy kedves bácsi történetét eleveníti fel. Részleteket és trailert is ITT lehet felfedezni.

Emellett jön Harrison Ford A vadon hívó szava kalandfilmje, ami Jack London novelláján alapul (trailer ITT), illetve A vágyak szigete c. horror Michael Peña-val a főszerepben, aminek ITT elérhető a trailere.

Edward Norton zárja a februárt, az általa rendezett és főszereplésével készült Árva Brooklyn, amiben feltűnik Bruce Willis, Willem Dafoe és Alec Baldwin is, a trailer pedig ITT van. És egy amerikai-ausztrál koprodukciós horror is bemutatásra kerül, ez A láthatatlan ember, aminek ITT van az előzetese.

el.jpeg

A tavasz beköszöntével kirügyezik a mozi is, hogy egy kis képzavarral éljek. Március elején érkezik a mozikba az Előre című animációs film a Pixartól. Részletek és trailer ERRE található. Ugyanakkor jön egy csajos vígjáték, a Mint egy főnök, amiben Rose Byrne, Salma Hayek, Tiffany Haddish játszik és ITT az előzetese. Kevésbé csajos, de vígjáték lesz még a vélhetően a hónap második felében mozikba kerülő Kémecském, Dave Bautistával a főszerepben és ITT van egy előzetes hozzá.

Robert De Niro és Christopher Walken vígjátékban teszi próbára a rekeszizmokat. A Nagypapa hadművelet története a gegekre épül, nincs nagy sztori, a lényege, hogy az öreg beköltözik unokája szobájába, akinek meg a padlásszoba marad, de persze vissza akarja szerezni a helyét, és megindul az adok-kapok.

bridge.jpg

Újabb feldolgozást kap az Emma, ami Jane Austin regényéből született, tipikus női téma, kevés férfit hoz lázba, de a szebbik nemet érdemes rá elvinni. Akciódúsabbnak ígérkezik viszont a 21 híd című amerikai krimi thriller a Fekete párduc főszereplőjével, Chadwick Bosemannel, aki Manhattanben zsarugyilkosokat keres. Az előzetes ITT elérhető.

Agyament vígjátékkal tár vissza a Jay és Néma Bob, de vélhetően a Kevin Smith és Jason Mewes páros nosztalgiafaktora viszi be a moziba az érdeklődőket és ITT van trailer hozzá. John Krasinsky rendezte a Hang nélkül folytatását Emily Blunttal és Cillian Murphyvel, és kedvcsinálónak ITT van egy előzetes.

A Disney pedig hó végével bemutatja a Mulan előszereplős változatát, aminek EZ az előzetese.

peter-rabbit-2-domhnall-gleeson-james-corden-sony_1.jpg

Április elején jön a Trollok animációs film folytatása, sok zenével és Justin Timberlake-kel, az előzetest ITT nézhetitek meg. Huszonötödik felvonásával érkezik az új James Bond-film, amiben még mindig Daniel Craig lesz a 007-es ügynök, a Nincs idő meghalni minden eddiginél fordulatosabb lehet. Akit bővebben érdekel, az ITT még több infót talál és egy előzetest is. Az X-Men bemutatja az Új mutánsok-at, ami az ifjabb nemzedéket célozza meg, s amiről ITT van egy kis kedvcsináló trailer. És még egy animációra lehet elvinni a gyerkőcöket, nyilván ez húsvéthoz közeledve még hangsúlyosabb lesz, hiszen Nyúl Péter újabb kalandja nemcsak a kicsiket fogja elkápráztatni és a részleteket és trailet hozzá ITT találjátok.

Májusban lehet megcsodálni Kenneth Branagh új alkotását, a Disney égisze alatt megvalósuló Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra című fantasy látványosnak ígérkezik, az videós ízelítő pedig ITT található. Május tizenegyedikétől lehet megnézni a Spongya Bob új kalandját, az előzetes ITT van.

Hó közepén jön az animációs Scooby Doo (trailer ITT) valamint immáron a harmadik folytatását éli meg a Doktor szöszi, ami anno Reese Witherspoon-t tette híressé. Skacok, ha jót akartok csajozni, be kell próbálni, jó móka lesz.

fast.jpg

Aztán majd el lehet ugrani a Halálos iramban kilencedik folytatására, egy jó kis autós zúzásra Vin Diesellel, meg átérezni mi is a család és a trailer pedig ITT található.

Komolyabb vizekre Joe Wright filmje evez, a Nő az ablakban egy misztikus pszichothriller Julianne Moore-ral és Gary Oldmannel a főszerepben. Az alapjául szolgáló könyvre azt írták, hitchocki stílusú, fordulatos és feszült krimi. A paráztató előzetes ITT található.

Májussal pedig Scarlett Johansson-nal búcsúzik, akik Fekete özvegyként fog ismét hódítani és előzetest ITT tudtok megnézni.

top-gun-maverick-trailer.png

A nyár is számos szórakoztató filmet hoz el. Mindközül kiemelkedik a Tom Cruise főszereplésével érkező Top Gun Maverick, ami az 1986-os nagysikerű film folytatása és nem kevésbé lesz látványos az elődjénél. Június végén lehet számítani az eljövetelére. Részleteket és látványos előzetest EZEN az oldalon lehet találni.

A nyitány viszont vélhetően a Gal Gadot csodanője lesz, amit június elején, közepe előtt lehet majd megtekinteni, és ITT van addig egy előzetes. Június 11-én újabb magyar film kerül a mozikba, a Pesti Balhé filmben Reviczky Gábor fog minket megnevettetni. Egy értékes festmény két alak akar becsempészni egy árverésre, de hát elszámítják magukat és ebből születnek meg a helyzetkomikumok. ITT elérhető a trailer.

A kicsiknek június 18-án jön a Lelki ismeretek című ismeretterjesztőnek is beillő animációs film a Pixar műhelyéből, ami ITT ad egy kis előzetest hozzá.

ghost.jpg

Július elején jönnek a Minyonok és színre lép Gru is, a másfél órás félgügyögés nyilván ismét becsábít egy-két lurkót a mozikba, ITT van előzetes. Hogy aztán a hó közepén bemutatandó Szellemirtók folytatása a nosztalgiafaktor mellett új nézőket szerezzen. Az előzetes ITT látható.

Ryan Reynolds pedig Free Guy lesz a sci-fi vígjátékban, amiben feltűnik Channing Tatum is és július első felében jöhet a mozikba. Lessétek meg az előzetest ITT és döntsétek el, megnézitek-e.

Dwayne Johnson Emily Blunt-ot viszi dzsungeltúrára július 23-án. Ez ilyen Disney-parkos élménykaland és részletek valamint trailet ITT találtok hozzá.

tenet.png

Ám a nyár legjobban várt filmje kétségkívül Christopher Nolan nevéhez fűződik, aki a Tenet című akció-thrillerében a nukleáris holokausztnál is rosszabbat álmodott meg. Ígéretesnek tűnik és konkrétan ITT vannak róla bővebb infók és előzetes is.

Július végén, augusztus elején érkezhet a Pókember-spinoff, ahol Morbius-t ismerhetjük meg még jobban Jared Letonak köszönhetően, és már bejött az új trailer is, mégpedig ITT van.

Augusztusban aztán Keanu Reeves ökörködik a Bill és Ted harmadik részében. Ryan Reynolds pedig a Sokkal több mint testőr második részében ismét hozza a formáját Samuel L. Jackson oldalán, s ITT megleshetitek az előzetest. Egy furi elefánti és gorilla barátsága a The One and Only Ivan animációs film, eredetiben Angelina Jolie hangjával, és augusztus közepén a magyar mozikban is látható lesz.

Elméletileg agyeldobós lesz egy újabb szabadulószobás film, a Végtelen útvesztő folytatása. Szokás szerint itt is a lét a tét, hat vadidegen összezárva különféle, egyre veszélyesebb feladatokat elé van állítva.

Ősszel bekeményítenek a filmforgalmazók. Szeptember elején Matthew Vaughn rendezésében érkezik az új King’s Man, Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Matthew Goode, illetve Aaron Taylor-Johnson, Tom Hollander és Djimon Hounsou a kezdetekhez repítenek minket. Aztán jön Vera Farmiga-val és Patrick Wilson-nal a Démonok között harmadik folytatása, de a Monster Hunter videójáték is kapott mozifilmet, Paul W. S. Anderson rendezésében és Milla Jovovich-csal a főszerepben.

Agatha Christie rajongók is megtalálják a kedvükre valót, ugyanis a 20th Century Fox jóvoltából októberben érkezik a Kenneth Branagh, Gal Gadot, Jodie Comer illetve Armie Hammer és Tom Bateman főszereplésével készült Halál a Níluson, ami lényegében a Gyilkosság az Orient Expresszen kvázi folytatása.

Dwayne Johnson és Bruce Willis a G. I. Joe harmadik részében találkoznak, vélhetően ez is októberben érkezik meg Magyarországra.  A hónapot a Venom 2 nyithatja, Tom Hardy szörnyszülöttes első kirohanása rendkívül jól teljesített, nagy reményeket fűznek a folytatáshoz.

Október második felében jön a Fűrész immáron kilencedik felvonása. A borzongás fokozódik, akárcsak a Halloween 2-ben is.

Nagy csaták várhatóak novemberben, amikor is összeeresztik Godzillát King Konggal, de szuperhősös film is jön, Örökkévalók címmel, amiben Kit Harington, Angelina Jolie, valamint Salma Hayek és Richard Madden játszik. A Disney pedig egy sárkányos animációs filmmel, a Raya és az utolsó sárkány cíművel próbál hangolni az eljövendő karácsonyi hangulatra.

croods-familyportrait.jpg

Karácsony előtt érkezik a félig élőszereplős és félig animált Tom és Jerry mozifilm, ahogyan a Croodék is bemutatják új kalandjaikat. Feltehetően ez utóbbi fog a kettejük párbajából jól kijönni, hacsak nem teszik át a macska-egeres mesét következő évre vagy mindjárt DVD-kiadásra.

Vígjátékból is jut az év utolsó hónapjára. Eddie Murphy az Amerikába jöttem folytatásában mutathatja meg, megvan-e még benne az a spiritusz, amivel az első részt annyira emlékezetessé tette. A musicalek imádói az elszenvedett és kissé félrecsúszott Macskák után 2020. decemberében a West Side Story történetét eleveníthetik fel.

Igazán parádés szereposztást hozott össze Denis Villeneuve, aki a Dűne című filmet rendezi. Olyan sztárokat sikerült megnyerni, mint Timothée Chalamet, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, illetve Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, valamint Josh Brolin, Oscar Isaac és Javier Bardem. A sci-fi kalandfilm kitöltheti a Csillagok háborúja által hagyott teret.

Jöhet még az Uncharted, Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplévésel.

A fentebb leírt információk a várható filmek premierjéről azonban csak tájékoztató jellegűek, a bemutatók időpontjai még jelentősen változhatnak.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr7515374158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása