Lelépett a Star Wars rendezője
2015. május 02. írta: prominent

Lelépett a Star Wars rendezője

josh_trank.jpg

Nem folytatja a Star Wars univerzum építését a legújabb Csillagok háborúja film rendezője. Josh Trank úgy döntött, se szó, se beszéd, de kilép a franchise-ból.

Meghökkentő hír érkezett magától a Star Wars: Ébredő erő film rendezőjétől. Távozik a produkciótól, hogy a folytatást már nem ő rendezi.

Indoklását a Star Wars hivatalos oldalán hozták nyilvánosságra.

"Miután egy évig dolgoztam a Lucasfilm csodálatos és tehetséges embereivel, ami hihetetlenül megtisztelő volt számomra, arra az elhatározásra jutottam, hogy más irányba fogok tartani. Rengeteget rágódtam ezen, és szívem mélyén érzem, néhány eredeti kreatív lehetőségek felé szeretnék haladni. Ami azt is jelenti, hogy a Star Wars univerzum mindig is az egyik legnagyobb hatású alkotásom lesz, és rajongótársaimmal alig várom, hogy lássam a további folytatásokat. Szeretném megköszönni barátaimnak, Kathleen Kennedynek, Kiri Hartnak, Simon Kinbergben és a Lucasfilm és a Disney minden munkatársának azt a csodálatos dolgot, amivel lehetőséget adtak mindebben részt venni. Az Erő legyen mindnyájatokkal." - fogalmazott Trank.

Trank a 2012-es Az erő krónikája című szuperhősös filmmel vált ismertté és jelenleg a Fantasztikus négyes újrafeldolgozásának utómunkálatait végzi. A film augusztusban kerül a mozikba.

A harmincéves rendezőre akkor orrolhattak meg, amikor nem vett részt az áprilisban tartott Star Wars Celebration akción. Akkoriban a Disney és Trank is úgy nyilatkozott, hogy nem érzi jól magát, amit alátámasztott Trank twitter-üzenete is, hogy "életem legrosszabb megfázása". Ám egyes források szerint a Disney vezetői megkérték őt, hogy ne vegyen részt az eseményen.

Nem hagytak alább a pletykák, főleg azok után, hogy kiderült, a Fox nem volt túlságosan boldog attól, amit Trank csinált a Fantasztikus négyes filmmel, és Kinberg, aki producere volt az említett filmnek, valamint a Star Wars spin-offnak, nem hajlandó tovább Trankkel dolgozni.

Hart, a Lucasfilm egyik fejese közleményében kifejtette: "Megtiszteltetés volt Josh-sal dolgozni. Hálásak vagyunk a Star Wars elkészítésébe fektetett energiáért és szeretetért. A legjobbakat kívánjuk neki."

Jelenleg nagy erőkkel keresik az új rendezőt. A Star Wars: Ébredő Erő című filmet december 18-tól vetítik a mozik, az első különálló film, a Star Wars: Rouge One, amelyet Gareth Edwards rendezett, 2016. decemberében mutatják be.

forrás: THR

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr947423648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása