Milyen sorrendben nézzük a Marvel-filmeket?
2018. május 14. írta: prominent

Milyen sorrendben nézzük a Marvel-filmeket?

avengers-infinity-war-captain-america-leads-the-charge-noscale.jpg

Amerika Kapitánytól a Végtelen háborúig. Hogyan lehet közte magunkat kiismerni? Íme a képes útmutató, videókkal!

A Marvel-univerzum immár 19 filmet szórt ki magából. Megismertük bennük szuperhősöket és gonosztevőket egyaránt, miközben egyes filmekben többeket is lehetett látni. Mivel már elég kusza ez az univerzum, megpróbálok egy kis útmutatót adni azoknak, akik most találkoznak először ezzel a világgal.

via GIPHY

Hogyan lehet mindebben kiismerni magunkat?

Először is fontos tudni, hogy a filmeket nem olyan sorrendben forgatták, mint ahogyan egy kezdőnek néznie kellene. Összefoglaltam a Marvel-filmeket úgy (a sorozatok és az X-menek nélkül), amiket mindenképpen látnod kell, mielőtt moziban megtekinted a legújabb részt. A leiratok nem tartalmaznak spoilert és felhívom a figyelmet, hogy a Marvel-filmek nem érnek véget a végefőcímmel – mert azután még vannak jelenetek, amik a következő képregény-óriás filmjére próbálnak megfűzni.

De mindenekelőtt egy szintén fontos megjegyzés: EZ A CIKK A MARVEL-FILMEKRŐL SZÓL ÉS NEM A DC-RŐL. Mi a különbség köztük?

Ha csak a szuperhősöket nézzük:

    • DC - Superman, Batman, Csodanő, Flash, Zöld lámpás, Aquaman, Zöld íjász, Joker, Lex Luthor, Macskanő vagy az Igazság Ligája
    • Marvel - Pókember, Vasember, Amerika Kapitány, Hangya, Hulk, Thor, Loki, Nick Fury, Sólyomszem, Higanyszál, Doctor Strange, Fekete Párduc vagy a Bosszúállók csapata illetve az X-men.

via GIPHY

Milyen sorrendben nézzük a Marvel-filmeket?

 

1. Amerika Kapitány – Az első bosszúálló (2011)

captain-america-the-first-avenger.jpg

Bár a filmet 2011-ben forgatták, tehát jóval később, mint az első Iron Man-t, Hulk-ot vagy a Thor-t, mégis kronológiailag a legelső. Ez Steven Rogers történetét meséli el, aki a második világháború alatt nem akarják felvenni a seregbe. Ám ennek ellenére felveszi a harcot a nácikkal, s ezzel ő lesz Amerika Kapitány. ELŐZETES!

2. Vasember (2008)

vasember.jpg

A híres Iron Man az első filmben csak egy „egyszerű” fegyverkereskedőként tűnik fel, mint Tony Stark. A forró afgán sivatagban elrabolják a terroristák, akik azt akarják, hogy nekik gyártson fegyvereket. Ám homokszem kerül a tervük gépezetébe és a Marvel-hősök egyik legnépszerűbb karakterének születését figyelhetjük meg. ELŐZETES!

3. A hihetetlen Hulk (2008)

incrediblehulk.jpg

Ezen első filmben Bruce Bannert egy rokonszenves és galamblelkű tudósként ismerjük meg. Ám mindez megváltozik, amikor Bruce elkezd egy pusztító zöld monstrummá válni. ELŐZETES!

4. Vasember 2 (2010)

iron-man-2.jpg

A folytatásban Robert Downey Jr. mellett láthatjuk Scarlett Johanssont vagy Sam Rockwellt. A történet szerint Vasember a többi szuperhőstől eltérően nem titkolja a páncélos alteregóját, ezért felkelti a konkurencia és a kormány érdeklődését is. ELŐZETES!

5. Thor (2011)

thor.jpg

A földi szuperhősök hihetetlen történetei után új világba csöppenünk, Asgardba, ami Thor és Loki otthona. Thort apja Asgardból száműzi a Földre és a szupererőn kívül még a Mjölnir-kalapácsot is elveszi tőle. Thor a Földön megismeri a gyönyörű Jane Foster tudóst és megpróbálja visszaszerezni mindazt, amit elvettek tőle. ELŐZETES!

6. A bosszúállók (2012)

avengers_1.jpg

A legtöbb Marvel-hős először a Bosszúállók filmben találkozik. Egy bandába toborozta őket Nick Fury, hogy elhárítsák a közelgő katasztrófát. Feltűnik Hulk, Vasember, Amerika Kapitány, Sólyomszem és Fekete Özvegy. ELŐZETES!

7. Vasember 3 (2013)

iron-man-3.jpg

A harmadik Iron Man filmben nemcsak a terrorista Mandarinnal küzd meg, hanem önmagával is. Egyre többször felmerül benne, hogy vajon a ő a páncél része vagy fordítva. ELŐZETES!

8. Thor: Sötét világ (2013)

thor-the-dark-world.jpg

Az északi istenségről szóló harmadik filmben megismerjük Malekith nevű elfet, aki egy legendás fegyverrel, Aetherrel próbálja meg elpusztítani a fényt. Ezúttal Thor mellé áll földi szerelme, akit Natalie Portman alakít. ELŐZETES!

9. Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

captainamericathewintersoldier.jpg

Hosszú idő után külön filmben tér vissza Amerika Kapitány, aki a Bosszúállókkal átélt New York-i szörnyű eseményeket követően és az éveken át tartó hibernálásból felébredve megpróbál alkalmazkodni a modern világhoz. Ez azonban nem lesz olyan egyszerű, ugyanis minden sarkon valami fenyegetés leselkedik. Sőt, még abban a szervezetben, ami az emberek védelmére esküdt fel. ELŐZETES!

10. A galaxis őrzői (2014)

guardians_0.jpg

Ez az egyik legkedveltebb és legviccesebb Marvel-film. Az első önálló filmjükben megismerjük Peter Qiull űrlordot, Mordályt, a mosómedvét és humanoidot, aki Groot-ra emlékeztet, de jelen van Drax, a pusztító és Gamora, egy zöld titokzatos lény. Vajon sikerül ennek a bizarr bandának megmenteni a galaxist? ELŐZETES!

11. A galaxis őrzői 2 (2017)

guardians-of-the-galaxy-vol-2-6.jpg

A második részben az Őrzők megpróbálják megfejteni Peter családi rejtélyét. És, természetesen, valahogy a világ megmentése és néhány új szereplő is az útjukba kerül. ELŐZETES!

12. Bosszúállók: Ultron kora (2015)

ultron.jpg

Még a Bosszúállók második találkozása sem lesz séta a rózsakertbe – köszönhetően Tony Stark leleményes kísérleteinek, amik önálló életre kelnek és így veszélybe kerül a világbéke, amiért újonnan fel kell venniük a harcot. ELŐZETES!

13. Hangya (2015)

antman.png

A többi szuperhőstől eltérően, akik már azzal tekintélyt parancsolnak, ahogyan kinéznek, a Hangya nem dicsekedhet a nagyságával. Apró hangyává válva azonban óriási előnyökre képes szert tenni. Még a veszélyes fajok előli menekülésben is. ELŐZETES!

14. Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)

captain-america-civil-war-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

Ahogy már az alcím is elárulja, ez „polgárháborúról” szól – mégpedig a Bosszúállók között. A csapatkapitány szerepében Amerika Kapitány tetszeleg, azonban egy szerencsétlen incidens következtében a Bosszúállók két táborra oszlanak. Az egyiket Kapitány vezeti, a másikat Vasember. Így kerülnek egymás ellen. Vajon ki lehet a győztes? ELŐZETES!

15. Doctor Strange (2016)

doctorstrange.jpg

A Marvel-világ hőse Stephen Strange doktor is, akinek életét fenekestül felforgatja egy közlekedési baleset. Annak következményeként képtelen használni a kezeit, így elesik orvosi praxisától. Elhatározza, hogy alternatív gyógymódot alkalmazva próbál meggyógyulni, nem is sejtve, hogy az út során titokzatos helyre kerül, ahol aztán szuperképességekre tesz szert, amikkel képes lesz uralkodni az időn. ELŐZETES!

16. Pókember - Hazatérés (2017)

spider_man_homecoming_df_28509_r2_r_0.jpg

Bár már 2017 előtt voltak Pókember-filmek, de csak ez az, ami a hivatalos Marvel-műhelyből kikerült. Az ifjú Peter Parker már feltűnt Amerika Kapitány mellett a Polgárháborúban, ám karaktere csak most éledt fel a róla szóló filmben. És bár más Marvel-filmektől eltérően a Hazatérés kissé egyszerű tinifilmnek tűnhet, mégsem lehet rajta unatkozni. ELŐZETES!

17. Thor: Ragnarök (2017)

thor-ragnarok-2.jpg

A harmadik filmben Thor megpróbálja meggátolni Ragnarökök, hogy elpusztítsa az otthonát és azzal véget vessen az asgardi civilizációnak. Ez nem lesz egy egyszerű menet, mert Hela, aki eltitkolt nővére és egyben a halál istennője is színre lép, és Thornál nincs a Mjölnir-kalapács. A filmben feltűnik még Hulk is, és természetesen nem hiányozhat az imádott főgonosz Loki sem. ELŐZETES!

18. Fekete Párduc (2018)

black-panther-11.jpg

A klasszikus marveli filmek sémájából próbál kilépni a Fekete Párduc is. Megismerjük T’Challa harcost, aki apja halála után visszatér Wakandába, hogy új királya legyen. Rajta kívül azonban másnak is fűlik a foga a trónra, s az országban dúló összecsapások veszélyeztetik az egész világot… ELŐZETES!

19. Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

avengers_2.jpg

Egészen 18 filmre volt a Marvel-stúdiónak szükség arra, hogy végre a nagyszabású Bosszúállók sorozat újabb fejezetéhez érkezzen. Ebben Thanos a főgonosz, aki a Végtelenk köveket akarja megkaparintani. És egészen elképesztő nézettséget produkál a film, aminek bevétele már meghaladta a 1,5 milliárd dollárt. ELŐZETES!

(br, forrás: fici)

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr1313937190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2018.05.14. 20:54:33

Vitatkoznék.

Az első Amerika kapitányt az ébredéses jelenet miatt csak az első Avangers film előtt nézném, míg az utolsó előtti a Ragnaröck lenne, mivel ugye a Végtelen Háború másodpercekkel a Ragnaröck vége után kezd...

==T== 2018.05.14. 20:57:01

Ja, azt olvastam pár napja, hogy a Comcast (ide tartozik pl. a Universal) is ajánlatot tett a Foxra, szóval még nem 100! hogy a Disneyé lesz.

Koszper Gábor 2018.05.14. 21:07:22

Az Amerika kapitány: Az első bosszúálló a Bosszúállók közvetlen előzménye. Ott mutatják be a Tesseractot.

Vagy talán a Vasember 2-t is a Vasember 1 előtt nézzük meg, mert régebbi flashbackek vannak benne?

2018.05.14. 21:07:28

Aki jót akar, az nem nézi őket. :(
Elkezdtem nézni valamelyiket, aztán másik csatornán egy másikat, majd egy harmadikat és az a véleményem, hogy ekkora szart rég produkált a filmes világ. :(

Medgar 2018.05.14. 21:17:27

@hullajelölt88: böfögni minek jársz ide?

Din Serpahis 2018.05.14. 21:22:15

Valahogy en is mindig idegenkedtem a szuperhosfilmektol, aztan egy kollegam elrancigalt az infinity war-ra, es tokre tetszett.. El is hataroztam hogy vegignezem az egesz marvel univerzumot, ugyhogy ez most tok hasznos lesz nekem.

2018.05.14. 21:26:52

@Medgar: te miért lélegzel? Hidd el, feleslegesebb, mint az, hogy leírom a véleményem a tévében látott szemétről, segítve ezzel, hogy akinek van némi jó ízlése, igényes, az messze elkerülje ezeket az amcsi hulladékokat.

hellrod 2018.05.14. 23:08:17

@hullajelölt88: A kommented kb. annyira segítség az olvasóknak, mint aranyérre az Erős Pista. Számunkra a megtiszteltetés, hogy ilyen hatalmas véleményvezér idetévedt és megmondta a frankót:)

ügyfélszolgálatos 2018.05.14. 23:11:37

@Din Serpahis: Inkább szerintem kijöveteli sorrendben nézd meg őket.

Kelly és a szexi dög 2018.05.14. 23:22:43

Legjobb lenne ha valami értékes filmet nézne a nép ilyen szarok helyett...

kiskutyauto 2018.05.14. 23:57:22

Az a durva, hogy a legújabb 2 kivételével (sajnos) láttam mindet (nem moziban hálisten, hanem otthon nyugiban, nagyképernyőn, általában nem egy szuszra), sőt van amit többször is megnéztem, de a sztorijára csak néhánynak emlékszem. Egy viszont szinte biztos, hogy mindig az első rész jó vagy legalábbis tűrhető (pl a Galaxis Őrzői szerintem csúcs, de a Transformers 1, az Amerika K 1. is jó nagyon, a Wonderwoman is, a Hangya is és az ős X-men 1 is; aztán mindig egyre romlik a nívó és a 3-adik rész már szinte mindnél borzalmas, egyszerűen szinte nézhetetlen, követhetetlen túlhájpolt zagyva retardált baromság... a sztorit már a film végén sem igazán tudnám elmesélni, nemhogy másnap.... a Vasember 3 pl bár le van töltve, de évek óta nem bírom rávenni magam hogy megnézzem, többször is nekifutottam de elaludtam rajta, pont ugyanez van a Transformers 3-al is (apropó a Transformers sorozat hogyhogy nem lett itt felsorolva?). Felejthető hülyeségeket, azonban nagy előnyük, hogy 1-2 év múlva simán új filmként nézhető újra, mert semmire nem emlékszem belőle csak a főbb szereplőkre... Viszont az X-men (ahol szintén ez van hogy az első nagyon jó azt sorra romlik a 3-ig) kivételesen a "negyedik" résztől lesz igazán jó; a First Class sorozat majdnem mind tetszett, és ugyanez igaz a Rozsomák sorozatra, minden része zseniális! Ezek igazából gyerek filmek, mesék; amik felnőttnek csak akkor tetszenek, ha kellő gyermeki lélek lakozik benne... hiszen akit az istenek szeretnek, meghagyják örökre gyereknek.... Ja és amúgy mi a helyzet, a Dardevil-el, a Spawn-al, a Hellboy-al és a Deadpool -al... azok sem nem Marvel-ek sem nem DC-k vagy csak ki lettek felejtve?

Koszper Gábor 2018.05.15. 02:47:46

@Din Serpahis: A legegyszerűbb ezen táblázat alapján release date szerinti sorrendben nézni:

en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe#Feature_films

Az MCU filmek nem szimplán közös univerzumban játszódnak, hanem van egy átfogó sztori, és nem véletlenül olyan sorrendben készítették el őket, amilyenben.

Lobo Marunga 2018.05.15. 07:06:21

Két apróság (pedig én nagyon amatőr vagyok):
1. Nem olyan fontos, de Sólyomszem a Thor 1-ben tűnik fel először.
2. Pókember nem a Kapitány, hanem a Vasember oldalán tűnik fel. Ez mondjuk nagyon nem mindegy.
Amúgy meg két megoldás van, amit javasolnék annak, aki még egyet sem látott: Vagy megnézed mindet, vagy az egészet hagyd a fenébe...
A megnézés mellett szerintem komoly érv Stan Lee, én az egészben őt bírom a legjobban. :)

mildi 2018.05.15. 07:26:49

@Din Serpahis: ne hallgass a poszterre. időrendben, ahogy kijöttek, úgy nézd meg, a stáblista utáni jelenetek is úgy vannak összeállítva, hogy így logikus :)
ált kettő stáblistás jelenet van. lemegy először a színes-szagos stáblista, ott egy jelenet, lemegy a hosszú fekete, és ott mlg egy jelenet. kiv. a gog, ahol el vannak szórva a jelenetek a stáblistában, a 2. részben 5 is, szal nem lehet átpörgetni

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.05.15. 09:18:17

akkor most egy listát azokról amiket saját érdekünkben inkább kerüljünk.

pl: hulk, thor 2...

wolves84lb 2018.05.15. 09:43:23

@Kelly és a szexi dög: na, mesélj, milyen filmre gondoltál? Utána pedig ki is fejthetnéd, mi a bajod a szuperhősfilmekkel.

wolves84lb 2018.05.15. 09:48:55

@kiskutyauto: a Transformersnek semmi, de semmi köze ezekhez a filmekhez. Az Hasbro, ez meg Marvel.

"Ja és amúgy mi a helyzet, a Dardevil-el, a Spawn-al, a Hellboy-al és a Deadpool -al... azok sem nem Marvel-ek sem nem DC-k vagy csak ki lettek felejtve?"
Ezek is a Marvelhez tartoznak, de nem a Marvel Cinematic Universe-hez, ami alá a felsorolt 19 film tartozik. Az egész a jogdíjak/filmes jogok miatt van.

ZakMcKracken 2018.05.15. 11:01:09

@kiskutyauto: "(apropó a Transformers sorozat hogyhogy nem lett itt felsorolva?)", mert mint a cím is mondja a Marvel univerzumról van szó, nem a Transformers-ről:D

Dr.Démonmac1 2018.05.15. 11:33:17

@Kelly és a szexi dög: az emberek szeretnek szórakozni.
A Shakesperare BBC összes meg nem mindenkit köt le.

eßemfaßom meg áll 2018.05.15. 12:19:26

@Dr.Démonmac1: Azon is lehet szórakozni, hogy tortát vágnak valaki arcába. A képregényfilmek kb ezen az intellektuális szinten vannak.

gigabursch 2018.05.15. 12:40:44

Ha lehet, akkor semmilyen sorrendben...

VOlt pár amit láttam (Pókember, Hulk, Vasember), de hogy ezeknek mi az értelme???

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.05.15. 13:22:21

@Dr.Démonmac1: Le sem tudtad írni a nevét. Ezekből mind fos , amúgy, nem érdemes rájuk időt pazarolni.

VogelZsigmond 2018.05.15. 16:25:03

@Medgar: Te meg ne etesd a trollt! Sztd egy ilyen forumra idejon es elkezd faszsagokat bufogni, mert ennyire hulye ? Nem hinnem, hogy van ekkor barom a vilagon. Sztm csak egy troll. Pulling your leg! Te meg valaszolsz neki. :)

VogelZsigmond 2018.05.15. 16:31:46

@wolves84lb: "Ezek is a Marvelhez tartoznak, de nem a Marvel Cinematic Universe-hez, ami alá a felsorolt 19 film tartozik. "

Nem tudom, de en most nezem a Netflixen az osszes Marveles sorozatot. Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Punisher, stb,stb. Es azok kozul mindegyik sorozat New Yorkban jatszodik, es tobben is megemlitettek mar azt, hogy Alienek szetcincaltak a varost...

HARP3R 2018.05.15. 16:56:17

És mi a helyzet az X-men filmekkel? Ezek nem szerepelnek a felsorolásban, pedig készült belőlük nyolc + a Logan és a két Deadpool.

Fritz Gerlich 2018.05.15. 20:05:54

@HARP3R:
X-Men 1. - A kívülállók (2000.) Rendező: Bryan Singer Szereplők: Hugh Jackman
X-Men 2. (2003) X-2 Rendező: Bryan Singer Szereplők: Hugh Jackman
X-Men 3. - Az ellenállás vége (2006.) The Last Stand
X-Men 4. - Kezdetek: Farkas (2009.) Wolverine
X-Men 5. - Az elsők (2011.) First Class
X-Men 6. - Farkas (2013.) Wolverine
X-Men 7. - Az eljövendő múlt napjai (2014.) Days of Future Past Rendező: Bryan Singer
Deadpool (2016)
Deadpool 2 (2018)
X-Men 8. - Apokalpiszis (2016.)
Logan - Farkas (2017)

HARP3R 2018.05.15. 20:12:45

@Fritz Gerlich: A X-Men a Marvel legtöbb részt megélt sorozata. A 11 epizóddal (ha oda vesszük a két Deadpoolt is) egyik figura-franchise sem veszi fel a verseny. Esetleg a pókember sorozat (5 rész) és a DC -től a Batman oktalógia (8 fejezet) jöhetne szóba (de lemaradva).

kiskutyauto 2018.05.16. 14:40:35

Bocs srácok de én soha nem foglalkoztam ezzel a részével hogy Marvel vagy DC vagy Hasbro vagy mittudoménmi, sőt bevallom az utóbbi két nevet itt ezen a komment fórumon hallom azaz olvasom először... :D
Ki a bánatot érdekel hogy a háttérben az üzleti baromságok hogy mennek, amin csak milliárdosok híznak, a tömeg zsírján-, vérét szívva (mondjuk az enyém biztos nem :D)... és hát a szórakoztatási érték is gyakran vitás, mint itt is ugyebár ezen a vitán látható... Szánom bánom, de azt hittem minden szuperhősös szuperdrága, úgymond block buster akciófilm egyetlen nagy halmaz (bizonyos aspektusból nyilván az is)...
Felőlem aztán lehet a Transformers tök más világ, meg más cég; egyszerűen NEM ÉRDEKEL... engem az érdekel, hogy az adott filmen éppen szórakozzak; s ha van előzmény, ami releváns (és nem zagyva baromság mint általában, hogy tök fölösleges megnézni azzal a céllal, hogy értsük a sztorit, mert úgyis értelmetlen bugyuta zagyvaság az egész sztori tokkal-vonóval, tisztelet a kevés kivételnek.... XD) azt tudjam a másik részből...
A stáblistát id csak azért tekerem le, mert kivadászom belőle a kvázi bónusz jelenteket, és remélem hogy azért azt még picit élvezhetem, ha lehet...de ez sem jön be mind... pl a Ragnarök végén, abszolút baromság az az Amerika Kapitányos jelenet, túl rövid és nem értettem semmit belőle... bántam hogy megnéztem... de sebaj... megszoktam... (na jó még azért a főbb szereplőket rendezőt megnézem néha, aztán jobbára el is felejtem, meg a zeneszerzőt esetleg, ha feltűnt hogy különleges a zene) Mindenestre, egy vagy több mesevilág vélt vgy valós konzisztenciáján nehogymár még ezen is összekapjunk... tök mindegy az egésznem...? Ez max azoknak a szakiknak fontos, akik készítik, szakértik, esetleg profi szinten elemzik, kritizálják (de hogy azt is minek nem tudom, hiszen ez pontosan az a fajta "művészet", amit felesleges elemezni és kritizálni, mert szinte ahány ember annyiféle élmény)... S mivel én egyik sem vagyok, viszont látványos és viszonylag komolyan vehető sci-fi-fantasy akciófilmeket (meséket) szeretem, és jobbára ezek ugyebár azok... Amúgy a Pókember sorozat is szerintem amúgy szintén az első rész és a második "első" rész jó, a többi kínszenvedés...
Amúgy még kimaradt a Maszk is és Will Smith féle Hancock meg a Connery féle Szövetség is, azok is mindentől független szuperhősös filmek? (De légyszi ne már többé bántsatok hogy nem tudom ezt a tudományt ) XD

László Scheitz 2019.04.29. 20:14:19

Nem jó a cikkben található sorrend! Aki már rajongó, az tudja, hogy vannak azok a plusz jelenetek, amelyek a film végén a stáblista közben és/vagy a stáblista befejezése után vannak (sokan még csak nem is tudnak róla, és a moziban pl. lazán kisétálnak a stáblista közben... de a kemény mag tudja és marad is egészen az utolsó pillanatig, mert tudja, hogy jönnek a bónusz jelenetek) melyek sokat elárulnak arról, melyik a következő rész. Igazából ez határozza meg a sorrendet, és nem feltétlenül a történések kronológiája. Persze nem mindegyik film zárul a következő részt sejtető bónuszjelenettel, de pl. van olyan rész is, ahol a két bónuszjelenet két különböző filmet is sejtet, mi is következik. Az ilyen esetekben az dönt, hogy melyik fázisban vagyunk a sorozatban.

A részek ajánlott megnézési sorrendje a fentiek alapján az alábbi:

1. fázis:
Vasember

A hihetetlen Hulk (megjegyzés: A 2003-as Hulk film logikailag nem mondható kimondottan előzménynek, de vannak kapcsolódási pontok, így érdemes lehet megnézni ezt a filmet A hihetetlen Hulk előtt, bár maga a film annyira nem jó... bár A hihetetlen Hulk se jobb. Nem véletlenül nincs több önálló Hulk film.)

Vasember 2

Thor

Amerika Kapitány

Bosszúállók

2. fázis:
Vasember 3

Thor: Sötét világ

A Galaxis Őrzői

Amerika Kapitány: A tél katonája

Bosszúállók: Ultron kora

3. fázis
A Hangya

Amerika Kapitány: Polgárháború (megjegyzés: akár lehetne a film címe az is, hogy "Vasember 4." :-) attól függ, kinek melyik főszereplő a szimpatikusabb. Az egyik legjobb rész a sorozatban ez!)

Fekete Párduc - Pókember: Hazatérés (megjegyzés: ez a két rész nagyjából egy időben zajlik, az előző rész, az Amerika Kapitány: Polgárháború filmvégi bónuszjelenetei közül az első a Fekete Párducot , a másik pedig a Pókember filmet vezeti fel. A két film bónuszjelenetei nem utalnak a konkrét folytatásra, emiatt a nézőre van bízva, melyiket nézi meg hamarabb. Gyakorlatilag teljesen mindegy.

A Galaxis Őrzői 2.

Doctor Strange

Thor: Ragnarök

Bosszúállók: Végtelen Háború

Marvel Kapitány (megjegyzés: Ezt a filmet akár a Vasember 1 elé is tehetnénk simán, DE egyrészt a Végtelen Háború bónuszjelenete azt diktálja, hogy itt legyen, másrészt a Marvel Kapitány bónuszjelenete pedig azt diktálja, hogy utána következzen a Végjáték, de itt már nem olyan egyértelmű, mert a Végjáték előtt még látni kell a következőt is)

Hangya és Darázs (megjegyzés: Ez a rész nem egyértelmű, hogy itt van jobb helyen, vagy a Végtelen Háború után. A nézőre bízható, hogy akarja. A moziban a Marvel kapitány előtt játszották ezt a részt, úgyis jó volt teljesen.)

Bosszúállók: Végjáték.

4. fázis:
(hát ez még a jövő zenéje, de már a láthatáron a Pókember 2. és állítólag Fekete Özvegynek is lesz saját filmje.)

Remélem tudtam segíteni. A magam részéről nagyon ajánlom ezt a sorozatot, és így, ahogy van. Nyilván nem mindegyik rész egyformán jó, vannak nagyon jó és kevésbé jó részek, a Hulkok kifejezetten szarok, bár egyszer azért érdemes látni őket, csak hogy nem maradjanak ki. De összességében azt mondom, a Marvel stúdió egy nagyon izgalmas és szerethető moziverzumot rakott össze nekünk. Nem lesz könnyű utánuk csinálni (a DC megpróbálta... no comment... xD :-P). Ezt a sorozatot feltétlenül látnod kell ebben az életedben! (És ha lesz következő, abban szintúgy... :-) ) Ha még nem voltál ott, akkor... irány a Marvel moziverzum!!!

Sziasztok!

Recensor 2019.07.25. 00:50:01

19 Marvel film lenne csak??? Hogy hogy? Csak X-Men filmekből van 11db (benne a két Deadpool rész), aztán van 6 pókember, 4 Bosszúállók, 3 Amerika kapitány, 3 Vasember, 3 Thor, 2 Hulk Ez eddig máris 32 db Marvel mozi. És akkor még ott vannak a Galaxis őrzői filmek, Dr Strange, Hangya, Fekete Párduc, Venom, Daredevil, Elektra, Penge, Megtorló, Szellemlovas, Fantasztikus négyes, ... 46-nál járunk, de lehet vagy 50 is!!!! Milyen 19???
süti beállítások módosítása