Marvel és Star Wars tv-adókat indít a Disney
2015. május 17. írta: prominent

Marvel és Star Wars tv-adókat indít a Disney

marvelchannel.jpg

Óriási tervei vannak a családi szórakoztatótartalmak előállításával foglalkozó cégnek a saját szuperhőseit és sci-fi sztárjait illetően.

A Disney már így is egy csomó tv-adóval rendelkezik, beleértve az ABC-t és az ESPN-t is. Mindez azonban úgy tűnik, nem elég, hiszen Bob Iger, a Disney vezérigazgatója azt mondta a vállalat befektetőinek, hogy a cég új tv-adók beindítását tervezi: külön csatornát kapna a Marvel és a Star Wars.

"Azt mondtuk, hogy ezekkel a csatornákkal, mint az ABC, az ESPN, a Disney, és talán majd később a Marvel és a Star Wars kapcsolatos adókkal, képesek leszünk, mint vállalat megragadni a szórakoztatásra gyártott terméket, amit a film és a tévé számára készítünk, s általuk közvetlenül eljuttatni a fogyasztókhoz." - fogalmazott a Disney vezetője.

star-wars_0.jpg

A Disney már így is dollármilliárdokat költött a Marvel és a Star Wars-ot menedzselő Lucasfilm megvásárlása miatt, amik csak most kezdtek igazán pénzt termelni. Láttunk már ilyen témájú filmeket, egyéb fogyasztói termékeket, illetve tematikus vidámparkokat, ám a családi szórakoztatóipari cégóriás csak most lép igazán a gázra.

Még számos meghódítandó terület van és a Disney következő nagy lépése feltehetően a televíziózás felé történik. Múlt héten egy konferenciahívás közben találta azt mondani a cégvezető, hogy Marvel Channel és Star Wars Network indítását tervezik. Ezzel egy olyan területre tévedhetnek, ahol a stream-szolgáltatás piaca kezd telített lenni. Hiszen a már meglévő tv-adók jól bejáratott fizetős-móddal tudják közvetíteni az egyes televíziós tartalmakat.

De ahogy ismerjük a Disney-t, valami speciálissal fognak előrukkolni, legyen az akár saját fejlesztésű programstruktúra, akár a Sling TV-n vagy PlayStation Vue-n keresztül megvalósított platform, amik már eleve a cég tulajdonában vannak.

Az is mellettük szól, hogy a Disney mindig is élen járt a digitális forradalom alakításában. Megemlítendő azon igyekezetük, hogy elsőként tették elérhetővé videóikat az Apple iTunes platformján. Még akkor is, hogy a Pixar megvásárlásával nem voltak éppen jóban Steve Jobs-szal.

disneymoviesanywhere.jpg

A Disney vállalat másik forradalmi tette a saját készítésű műsoraik a televíziós tartalmak stream-szolgáltatást biztosító Netflixen való megjelenítése. Ennek legutóbbi igencsak kiemelkedő példája a Marvel univerzumból vett Daredevil (Fenegyerek) című tv-sorozat, aminek összes epizódját egyszerre tették elérhetővé és akkora sikert értek el, hogy a forgalmazó újabb évadot kért a szériából. Valamint három további Marvel sorozat is a Netflixen fog debütálni.

daredevil.jpg

A Disney olyan terméket állít elő, amit zabálnak a srácok, és nem ijed meg attól, hogy nem hagyományos módon juttassa el hozzájuk.

A Marvel univerzumából a Bosszúállók: Ultron kora az idei év messze egyik legnagyobb bevételét produkáló filmje lett és akkor még nem beszéltünk a nem is olyan messzi-messzi decemberben bemutatandó Star Wars: Ébredő erő filmről. Ez meglehetősen jövedelmező terület, tekintve, hogy a minden idők hét legtöbb bevételét produkáló film közül ötben szuperhős található vagy valamelyik Star Wars érte el.

A Disney tehát folytatja a Marvel univerzum képernyőre való átültetését, és most nemcsak a Netflixre pakolt Daredevilről beszélünk, hanem mondjuk a S.H.I.E.L.D. ügynökei sorozatról, aminek harmadik évada hamarosan érkezik a Disney tulajdonában lévő ABC tv-adóra. Nyilván nem egyszerű annyi programot találni, ami megtöltene egy egész tv-adót, ám kétségkívül szinte feneketlen kút a Marvel-univerzum, amiből meríteni lehet.

shield.jpg

Nagyobb kihívás lehet a Star Wars-t a tv-re pakolni, hiszen a Disney még csak most kezdett bele az új univerzum kialakításába. Ez ugyan időbe telik, ám ugyanez volt elmondható a Marvel univerzum kialakításáról is. Tartalom már tehát van bőven és a stream-szolgáltatás is rendelkezésre áll, ami által lehetővé válik a terjesztés. Marvel Channel? Star Wars Network? Adjunk időt neki, de mindenképpen megvalósul. Hiszen, ha egyszer valamit a Disney megálmodik és aztán kimondja, az rendszerint előbb-utóbb valósággá válik.

forrás: dailyfinance

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr617466468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása