Meryl Streep könyörtelen feminista lett
2015. június 03. írta: prominent

Meryl Streep könyörtelen feminista lett

suffragette_2014.jpg

Keményen és erőszaktól sem visszariadva harcol a nők jogaiért. Itt a Suffragette igaz történeten alapuló dráma előzetese.

A Focus Features által megvalósított Suffragette című film egy megrázó alkotás arról, hogyan harcolták ki a nők a saját jogaikat a huszadik század első felében Nagy Britanniában. Feltárja azon nők sorsát, akik mindent kockára téve szorgoskodtak saját ügyeik rendezéséért és a társadalmon belül betöltött szerepük jobb elismeréséért, arányos munkabérért és jogegyenlőségért.

meryl1-466733.jpg

A történet középpontjában áll Maud (Carey Mulligan), egy dolgozó nő és édesanya, akinek élete gyökerestül megváltozik, amikor belép a szüfrazsettek közé. Emmeline Pankhurst (Meryl Streep) által megbabonázva Maudból egy vérbeli feminista élharcos lesz. Valós eseményeken alapuló Suffragette című megrázó dráma a közönség elé tárja mindazok szenvedélyét és csalódásait, akik oroszlánrészt vállaltak és a nők jogainak elismeréséért mindent kockára tettek: munkahelyüket, otthonaikat, gyermekeiket és még az életüket is.

A Sarah Gavron által rendezett filmben Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff valamint Ben Whishaw, Romola Garai és Natalie Press is játszik. A drámát néhány kiemelt mozi október 23-tól fogja játszani, magyarországi bemutatóról egyelőre nem tudni.

Forrás: comingsoon.net

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr927515064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása