Barátságos óriást hoz Spielberg
2016. április 05. írta: prominent

Barátságos óriást hoz Spielberg

habo.png

Megérkezett a The BFG című mesefilm előzetese. Kislány, óriások és angol királynő. Trailer a tovább mögött!

A Walt Disney Pictures új előzetese hangulatos filmet ígér. A Roah Dahl klasszikusa, ami magyarul a Szofi és a Habó címen jelent meg Spielberg varázsolta mozivászonra.

A BFG (Mark Rylance) ő maga egy óriás, vagyis Big Friendly Giant (Nagy Barátságos Óriás) egészen más többi társa Óriásföldjén. Még a magassága se óriási, mintegy hét méteres, hatalmas fülekkel rendelkezik és kissé bűzös. Nem úgy Bloodbottler (Bill Hader) és Fleshlumpeater (Jemaine Clement) akik viszont kétszer olyan magasak, ráadásul ijesztők és embereket fogyasztanak. Ezzel szemben a mi kis óriásunk orrborkát eszik. Egy nap egy angol árvaházban élő, tízéves kislány,t Sophie-t (Ruby Barnhill) egy éjszaka egy hatalmas kéz felkapja takaróstul az ágyból és magával hurcolja a barlangjába. Ám Sophie hamarosan rájön, hogy a fajtájához képest alacsony óriás kedves és jámbor, és megmutatja Sophienak földjét, ahol álmokat gyűjt és azt küldi a gyerekeknek, valamint a kislányt bevezti az álmok varázslatos és titokzatos világába.

Ez így mind szép és jó, csakhogy egymásra olyan hatással vannak, ami feltűnik a többi óriásnak is, akik ezáltal mellőzve érzik magukat és felkelést szerveznek. Erről tudomást vége Óriásunk és Sophie Londonba a királynőhöz (Penelope Wilton) járulnak, hogy figyelmeztessék a közelgő veszélyre. Illetve először is meg kell győzniük Őfelségét és szobalányát, Mary-t (Rebecca Hall), hogy léteznek óriások. 

“Ez a történet a barátságról szól, és arról, hogyan legyünk hűségesek a barátainkhoz és védelmezzük őket, illetve, hogy azt mutatja, hogy még egy kislány is képes segíteni egy hatalmas óriásnak megoldani a legnagyobb gondjait." - mondta Steven Spielberg a filmről.

Roald Dahl mesekönyvét először 1982-ben adták ki és szinte azonnal megnyerte a közönségét, korosztálytól függetlenül rajongtak érte. Nem kevésbé sikeresek voltak további kötetei, mint a Charlie és a csokigyár, a James és az óriásbarack, valamint Matilda a kiskorú boszorkány. A Szofi és a Habó ötvennyolc nyelven elérhető és több mint kétszáz millió darabot adtak el belőle világszerte. Eredetileg esti mesének indult, és Dahl elmondása szerint a barátságos óriás története volt a kedvence.

A The BFG Amerikában július 1-től lesz látható és külön érdekessége, hogy a szerző születésének századik évfordulójának évében kerül a mozikba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr108568994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kezdovideki 2016.04.06. 09:12:42

Úútálom ezeket a színes szagos műanyag csilivili trailereket.

corall100 2016.04.06. 09:52:41

Ez azért van mert sügér vagy....

2016.04.06. 10:02:52

Hofi és a Szabó - ez mennyivel jobb magyar cím lett volna :)

Macropus Rufus 2016.04.06. 10:55:24

azért a 7m az qurva magas. Gy.k. 2 és fél emelet azért az nem pici.
Okés, ha az Óriás ölőt nézzük, ott ilyen magas volt kb. a sípcsontjuk.
De azért ez qurva magas.

xlaci 2016.04.06. 10:58:22

@kezdovideki:
Azért lehett utálni, mert süt róla a művi CGI.

gabborka 2016.04.06. 11:50:00

Ezt a cikket google fordítóval "írták"?? Ilyen igénytelen, magyartalan írást már rég láttam, köszönöm az élményt

Advanced Flight 2016.04.06. 13:32:26

Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás--> azaz HABÓ
Nagyon szerettem ezt a mesét, eléggé rendhagyó történet :-) Az óriás rosszul beszéli a nyelvet és a zseniális fordítói lelemény "eredményeivel" a mai napig szoktam boldogítani a családomat (kopasztófa, undormányos orrborka, pofon rúgta a hasamat stb.)

Nem hiszem, hogy ezt a különleges hangulatot vissza tudja adni a mozifilm, de azért megnézem mindenképpen.

MittuDomain 2016.04.10. 15:09:40

Big Fucking Gun /Quake/ :)
süti beállítások módosítása