Nagyon bejött a Marvelnek
2016. május 16. írta: prominent

Nagyon bejött a Marvelnek

captainamericasunday.jpg

Már az egymilliárdot nyaldossa az Amerika Kapitány: Polgárháború bevétele. Kilenc év, tizenhárom film, 10 milliárd dollár. És hol még a vége? Részletek tovább!

Vegyük hát szép sorjában a hétvégi bevételeket, és mindjárt látjuk, hogy a Marvel univerzum nagyon is jó lóra tett, amikor a különféle képességekkel rendelkező szuperhősök történeteinek megfilmesítésére tette meg tétjeit.

Az Amerika Kapitány: Polgárháború mindezidáig már túllépte a 940 millió dolláros bevételt és ezzel a Marvel Cinematic Universe túllépte a tíz milliárd dolláros bevételi határ. Mindezt az elmúlt kilenc évben tizenhárom filmjükkel érték el.

Az egyéb szuperhősökkel megtámogatott Amerika Kapitány legújabb része a hétvégén további 72,6 milliót hozott otthonában, míg nemzetközi viszonylatban 84,2 milliót gyűjtött, s így világszerte 156,8 millió dollárt kaszált a hétvégén. Az Anthony és Joe Russo által rendezett film túllépte a bűvös 800 illetve 900 millió dolláros bevételt, és bekerült olyan neves filmek közé, mint a Pókember, Batman a Superman ellen: Az igazság hajnala vagy éppen a Pókember 3, és ezzel ő minden idők hatodik legtöbb bevételét produkáló szuperhősös filmjévé vált. A hazai 296 millió dolláros és a nemzetközi szinten produkált 645 dolláros bevételével az idei év második olyan filmje, ami meglépte a 900 millió dolláros vetélt és egyelőre az egyetlen nemzetközi szinten, akinek ez tizenkilenc nap alatt sikerült elérni. Hazai szinten tíz nap után már az ötödik legjövedelmezőbb filmjévé lépett elő.

Ehhez még hozzájönnek az IMAX-vetítések, ami összesen 63,7 millió dollárt hozott a Chris Evans és Robert Downey Jr. fő összeütközéseit bemutató film.
the-jungle-book5.jpg
Észak-Amerikában a Disney-féle Dzsungel könyve az ötödik hétvégén 17,8 milliót hozott, ezzel hazai szinten már 311,8 millió dolláros bevételnél tart. A Jon Favreau álta rendezett fél CGI film további 15,2 millió dollárt hozott a tengerentúlon, amivel már 516,3 millió dollárnál tart és együttesen világszerte 828 millió dolláros bevételt könyvelhet el. A kis Maugli történetét feldolgozó alkotást 175 millából hozták össze + marketing költséget. Amúgy a bevétel még nyilván emelkedni fog, tekintve, hogy Koreában és Japánban még nem került bemutatásra, az előbbiben június 2-án, míg a felkelő nap országában augusztus 11-én kerül a mozikba. Ám Kínában már javában játszák és 151 milliót onnét is elhozott.
A Disneynél maradva, a stúdió által a mozikba küldött Zootropolis - Állati nagy balhé még mindig erősen tartja magát, pedig már 14 hét eltelt a bemutató óta, és Amerikában újabb 2,8 milliót hozott, nemzetközileg pedig további 4,7 millió dollárral gazdagította a kasszát. Az állatos városbeli életet bemutató animációs film amerikai bevételeket tekintve már 331,8 milliót hozott, a tengerentúlon további 638 millió zsebelt be, így az elképesztően magas, 969,8 millió dolláros összbevételnél tart.
zootopia.jpeg
A TriStar Pictures által vitt George Clooney és Julia Roberts főszereplésével készült Money Monster harmadik helyen végzett a hétvégén. A Jodie Foster által rendezett thriller Amerikában 15 millió dolláros bevételt hozott, ez eléggé elmarad a 27 millió gyártási költségek megtérítéséről (+ugye marketingköltségek), dehát még további országokban vár bemutatásra ez az erősen B kategóriás film.

A negyedik helyet a The Darkness című horrorfilm bitorolja a maga 5,2 millió dolláros bevételével. Ezzel a C kategóriát érdemelte ki a Greg McLean által rendezett és Kevin Bacon valamint Radha Mitchell főszereplésével készült film.

Tényleg elmúltak már azok az idők, amikor az A-listásnak számító Julia Roberts filmjei jól teljesítettek volna. A legújabb, az Anyák Napja című Garry Marshall romantikus komédiája, amiben Robertsen kívül játszik még Jennifer Aniston, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Timothy Olyphant illetve Hector Elizondo és Jack Whitehall, nem hozott túl sokat a konyhára. Harmadik hete játszák a mozik és alig hozza be a gyártási költségeket, a 28,8 millió dolláros bevétel (gyártva 25 millából) elég gyér bevételnek számít.

the-lobster.gif

Limitált bemutatót ért meg az A24 által mozikba küldött The Lobster, ami azonban meglehetősen erős kezdést tudhat maga mögött, hiszen négy vetítést tartottak a filmből, és így is 188 195 dollárt sikerült összekalapoznia. A szereposztás se semmi. Ott van Colin Farrel, Rachel Weisz, John C. Reilly, Lea Seydux és Ben Whinshaw. A sci-fi elemekkel megspékelt fekete komédia e hétvégén kerül a főbb filmszínházakba, hogy majd következő hétvégén (május 27-én) még több moziba kerüljön bemutatásra.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr268722454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása