Mutánsok uralják a világot
2016. május 30. írta: prominent

Mutánsok uralják a világot

x-men-apokalipszis-magneto-fassbender-1024x576.png

Megtörtént, amit sokan előrejeleztek és tűkön ülve figyeltek. Átvették a vezetést az X-Men mutánsai. Isten is velük van! Így alakult a mozis bevételi lista. Részletek tovább!

Mi tagadás rákattantunk a mutánsokra, még ha sok kritika elmarasztalja az X-Men: Apokalipszis című filmet. A Bryan Singer által rendezett film letarolta a hétvégi bevételi listát, és az amerikai piacon péntektől vasárnapig tartó időszakban 65 milliót kaszált, ezt 4150 moziból hozta, s tágabb tekintetben a négynapos hétvégén 80 milliót hozott a konyhára. Míg az X-Men: Az eljövendő múlt napjai négynapos nyitóhétvégéjén 110,6 milliót produkált 2014-ben, a legújabb rész a tengerentúlon további 185,8 milliót hozott, és így a teljes bevétel elérte a 265 millió dollárt.

Ha nem számoljuk a marketingköltségeket, akkor a 178 millió dolláros költségvetéssel bíró X-Men: Apokalipszis behozta az árát, és örülhet a 20th Century Fox, hogy a James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult és Evan Peters valamint Ben Hardy főszereplésével készült film igazán jól teljesít.

A Walt Disney Studiosnak sincs oka panaszra, sőt, dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen még nincs vége az évnek, de már az idén mozikba küldött filmjeik bevétele meghaladta a négy milliárd dollárt. Valakik év végi jutalomra számíthatnak. Az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Zootropolis - Állati nagy balhé illetve a Dzsungel könyvét követően az Alice Csodaországban is a pénzsikeres történet része.

A James Bobin rendezte Alice Csodaországban filmet 3763 moziban vetítették, s a bevételi lista második helyén szerepelt a maga 28,1 milliójával, amit a bemutatót követő három nap után érte el, de további, a négynapos ünnepet követően ez a szám 35,6 millióra rúgott. Ez akkoriban, tehát 2010-ben meglehetősen nagy ugrásnak számított és a márciusi bemutatóját követően túllépte a mágikus egy milliárd dolláros bevételt.

alice-through-the-looking-glass-640x321.jpg

Úgy tűnik, folytatja a hagyományt az Alice Tükörországban, ami a négynapos ünnepen 3,6 milliót hozott, ami azért is parádés, mivel csupán 381 Észak-Amerikai mozikban, igaz IMAX-okban (drágább a jegy) mutatták be, és hétfőig világszerte több mint száz millió dollárt hozott.

A marketingköltségeket leszámítva a Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen és Alan Rickman főszereplésével készült filmnek 170 millió dolláros költségvetése volt.

Az orkok és emberek összefogásából a közös ellenséget megsemmisíteni akaró csatát, a Warcraft: Kezdetek film nemzetközileg most érkezett a mozikba és mindjárt 31,6 milliót be is zsebelt. A népszerű, Duncan Jones videójáték-adaptáció húsz területen került a mozikba és abból tizenkilenc helyen a lista csúcsán végzett. A Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper és Toby Kebbell főszereplésével készült Warcraft-film a következő két hónapban mintegy negyvenöt országban készülnek bemutatni. Legközelebb Belgiumban, Brazíliában, Olaszországban, Hollandiában, Szerbiában, Montenegróban, Spanyolországban illetve az Egyesült Királyságban valamint Írországban fogják mozikba küldeni.
wm0.jpg

Ami a bevételi listát illeti, a mérges madarak, azaz az The Angry Bird: A mozifilm a maga 18,7 milliójával a harmadik helyen tanyázik. A The Columbia Pictures és Rovio Animation már 66,4 millió dollárnál tart, és ha azt nézzük, hogy a marketingköltségeken túl 73 millióból készült, elég fontos, hogy jól szerepeljen továbbra is a mozikasszáknál. 

Amit ezidáig a Deadpool tartott, azt most a Disney és a Marvel stúdió által színre vitt Amerika Kapitány: Polgárháború elorozott tőle, és a hosszú hétvégén elsőséget szerzett, s már 376,9 millió dollárnál jár, ami az Észak-Amerikai mozikat illeti, további 730,1 milliót a tengerentúlon szerzett, s ezt összesítve túllépte az egy milliárd dolláros bevételt, konkrétan már 1,107 milliárd dollárnál tart. A Russo-fivérek által rendezett szuperhősökkel megpakolt film a maga 250 milliós költségvetésével visszahozta az árát, mi több ez minden idők negyedik legjövedelmezőbb szuperhősös film. Csak a rend kedvéért a Bosszúállók 1,518 milliárdot kaszált, a Bosszúállók: Ultron kora 1,405 milliárd bevételnél állt meg és a Vasember 3 pedig 1,215 milliárd dollárt hozott.

rotten-tomatoes-captain-america-civil-war.jpg

De az Amerika Kapitány: Polgárháború minden idők tizenötödik legjövedelmezőbb filmjévé vált olyanokat utasított maga mögé, mint a Toy Story 3 (1,063 milliárd dollár), Karib-tenger Kalózai: Holtak Kincse (1,066 milliárd dollár), A sötét lovag: Felemelkedés (1,085 milliárd dollár) és a Transformers: Kihalás kora (1,104 milliárd dollár).

Nem mondhatni nagyon sikertörténetnek a Zac Efron kockahasát és számos homoerotikus jegyeket is mutató Rossz szomszédság 2 filmet, ami a bevételi lista ötödik helyén szerepel, a négynapos hosszú hétvégén mindössze 11,2 millió dollárt hozott, s két hét után még mindig csak 76,9 millió dollárnál jár.

A hatodik helyet csípte meg a Disney Dzsungel könyve filmje, ami a hosszú hétvégén 9 milliót hozott és a Jon Favreau által rendezett film világviszonylatban 879,7 milliót hozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr468756932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása