Tom Hanks ismét szárnyal
2016. szeptember 12. írta: prominent

Tom Hanks ismét szárnyal

sully.png

Meglepetést hozott a nyitóhétvégén. Kevesen vártak ilyen kezdést. Megjött az új box office.

Nagyon jól kezdett a Warner Bros. Pictures égisze alatt megvalósított Sully - Csoda a Hudson folyón című film, ami a nyitóhétvégén igen szép summát, egészen konkrétan 35,5 millió dollárt hozott, amire nem számítottak a készítők. A Clint Eastwood rendezésében késült filmben Tom Hanks, Aaron Eckhar és Laura Linney játszik és 3525 moziban kezdték vetíteni, ahonnét helyszínenként 10072 dolláros bevételt szerzett. Nemzetközileg a film a harminckilenc piacon mintegy 9,5 millió dollárt hozott és globálisan erős hétvégét zárt a maga 45 millió dollárjával. A hatvan millió dollárból készült Sully - Csoda a Hudson folyón c. film az első Hollywoodi alkotás, amelyet IMAX kamerákkal vettek fel. És ha már itt tartunk, a 375 IMAX észak-amerikai vetítésen négy millió dollárt szedett össze, és további 148 IMAX-ban pedig 1,1 millió dollárral gazdagodott.

Impozáns nyitányt produkált  Screen Gems műhelyében készült When the Bough Breaks című pszichológiai thriller is, ami tizenöt millió dollárt hozott, ami tekintve a tízmilliós költségvetést, szép eredménynek számít. A Jon Cassar által rendezett filmben Morris Chestnut, Regina Hall és Jaz Sinclair játszik.

dont_breathe.jpg

Szintén a Screen Gemshez köthető a Vaksötét című horror is, ami a bevételi lista harmadik helyét szerezte meg, hiszen 8,2 millió dollárt hozott a mozik pénztárából. Az alig tíz millió dollárból, részben Magyarországon forgatott Vaksötét három hét után már 66,8 millió dolláros bevételnél tart.

suicide-squad-192840.jpg

Két helyet zuhant, és most a negyedik pozíción tanyázik a Warner Bros. Öngyilkos osztaga, ami a bemutatóját követő hatodik hétvégén 5,6 millióval gyarapította a bevételét, ami immár az észak-amerikai piacon 307,4 millió dollárnak felel meg.  A tengerentúlon a David Ayer képregényadaptációja további 10,1 millió dollárt gyűjtött össze, és így már 392 millió dolláros bevételnél tart a pénzszámláló. A 175 millió dolláros költségvetése mellett a film tegnap (vasárnap) túllépte a hétszáz millió dolláros bevételét. Az Öngyilkos osztagot olyan szereplők adják, mint Will Smith, Margot Robbie, Joel Kinnaman, illetve Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, valamint Ike Barinholtz, Scott Eastwood, Cara Delevingne, Adam Beach és Karen Fukuhara.

A bevételi lista ötödik helyét a Lionsgate új animációja, a Robinson Crusoe (The Wild Life) tartja, amit Amerikában csak most mutattak be. A francia-belga koprodukcióban készült animációs filmnek idén februárban a brüsszeli animációs fesztiválon mutatták be. A tizenhárom millió dollárból készült mese már 24,3 millió dollárt hozott, amiben már szerepel az Észak-Amerikában megszerzett 3,4 millió dolláros bevétel is.

Lényegében a futottak még kategóriába sorolható Kate Beckinsale thrillere. A Relativity Studios által vitt The Disappointments Room kiábrándító 1,4 millió dolláros bevételt hozott a nyitóhétvégén.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr5411696759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hun Endorfin 2016.09.12. 21:04:06

Sixx kissé lehúzta Sully-t, közben gyakorlatilag az összes ember a vége főcím jó részét végig ülte. Soha nem láttam még ilyet, pedig voltam párszor moziba..
Nagyon jó film, Eastwood és a talán teljesen valós sztorin alapuló sztori kiváló lett. Míg a Kényszerleszállás amivel sokan összehasonlítják az alaska airlines 261-s járatának emelőcsavaros hibáját és fejjel lefele való repülését reprodukálták, csak ott mindenki meghalt a valóságban-mivel óceánba zuhantak, nem egy mezőre.(Egyébként DW kiváló színészi alakítást nyújtott abban a filmben)

Cs 2016.09.13. 11:09:11

@Hun Endorfin: Persze, hogy végig ülik a vége főcimet. Nem kapcsolják fel a világítást! :) Nem sima vége főcím van, hanem a film része, a valós szereplőket ismerhetjük meg alatta.

Mint film nem rossz, sőt izgalmas és szórakoztató is, úgy kb az utolsó 10 percig. a lezárás nagyon izzadságszagú és túl holywood-i. Nyilván ez utóbbi miatt is sikeres
süti beállítások módosítása