Sorozatgyilkosba futottak a megkésett nászútjukon
2019. július 23. írta: prominent

Sorozatgyilkosba futottak a megkésett nászútjukon

1679419_jpg-r_1280_720-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Kellett nekik a kispolgári létből flancolással luxuskörútra menni Európába, ahol tragikusan váratlan eseménysorozattal szembesültek.

És hogyan lesz ebből milliók szórakozását biztosító bűnügyi vígjáték? Úgy, hogy a Gyagyás Gyilkosság (Mystery Murder) főszerepére Jennifer Anistont és Adam Sandlert rakják, melléjük pedig Luke Evanst. Bár ez azért kevés lenne az üdvösséghez, ha nem lenne egy pofás forgatókönyv illetve remek dramaturgia, ami a középkategóriás vígjátékok szintjén viszi a másfél órás komédiát a Netflixen. Megint remek húzás volt ez a Netflixtől, hiszen az első három napban a filmet mintegy 30 millió háztartásban érték el, ám mára ez a szám felkúszott több mint 70 millióra és hol még a vége. Csak érdekességként: a tavalyi Madarak a dobozban-t (Bird Box) Sandra Bullockkal a főszerepben az első héten 40 millió háztartás tekintette meg. Bár a kritikusok fanyalognak, a rothadt paradicsomon 46 százalékon áll.

316119_1556556255.jpg

Holott nem indult túl simán a Gyagyás Gyilkosság – hogy mér’ kell ilyen silány magyar címet adni, nem tudom. Első körben a főszerepre Charlize Theron-t nézték ki, majd Emily Blunt és Colin Firth került a képbe, hogy végül Anniston és Sandler kaparintsa meg. Ennél jobbat pedig nem is tehetett Kyle Newacheck rendező és James Vanderbilt forgatókönyvíró. Ki kell emelni Tom Costain-t is, aki úgy vágta a filmet, hogy abszolút nem tűnik alsó kategóriásnak, mi több, Amir Mokri operatőr jól vezeti a képekkel az ember szemét. Kellemes. Ahogyan a mellékszereplők felbukkanása is, hogy mást ne mondjak, Gemma Arterton aki Grace Ballard színésznőt alakítja, vagy Terence Stamp mint Malcolm Quince milliárdos szerepében. És egy kis családi vonás is felfedezhető a filmben, ugyanis az egyik légikísérőt Adam Sandler felesége, Jackie alakítja.

whos-the-killer-in-murder-mystery-3-1561060097831.jpg

Sandlernek jót tett, hogy nem akarja a hátán elvinni a filmet és az ócska poénjai ezúttal háttérben maradnak, bár a filmes utalások egészen jól sikerültek. Említésre méltó a Tisztességtelen ajánlat filmes fricskája.

Miről is szól? Ha már végigvettük a készítőket, jár nekik a pacsi, na, akkor ideje kivesézni magát a Netflixes filmet, aminek június 19-én volt a bemutatója.

murder_main-1280x720.jpg

Nick (Adam Sandler) és Audrey (Jennfier Anniston) mondhatni tipikus kispolgári életet élő New York-i házaspár. A férj rendőrjárőr, míg a feleség fodrász. Ez utóbbi eszeveszetten rajong a murder mystery-könyvsorozatért, s éppen emiatt Nick azt adta be a feleségének, hogy ő végülis nyomozó. Tizenötödik házassági évfordulókhoz közeledvén Audrey végre erőt vesz magán, és nem elégedik meg a standard életével, valami izgalomra, különlegesre vágyik, ezért aztán ráveszi férjét, utazzanak el Európába, ahová eredetileg is tervezték a nászútjukat. Már a repülőn összeismerkednek egy sármos gazdag arisztokrata, akinek olyannyira szimpatikussá válnak, hogy iziben meghívja őket luxusjachtjára egy kis mókára.

316119_1560760611_2244.jpg

Hogy a mókából aztán gyilkosságsorozat lesz, azt még a legmerészebb álmaikban se gondolta a házaspár. De ez még mind semmi! Az egész hóbelevancban ugyanis éppen ők lesznek az elsőszámú gyanúsítottak. De hát hőseinket nem olyan fából faragták, hogy inukba szálljon a bátorság. Vakmerőségük pedig odáig vezeti őket – és az ellenállhatatlan vágya az asszonynak, hogy iziben a Gyilkos sorok Jessica Fletcherjének gondolja magát és nyomozásba kezdenek, amik aztán alkalmatlanságuk miatt számos helyzetkomikumba sodorja őket.

ivlk9kqturbxy8xymrmyti4n2u4yzrlmtdkyzaxmzhinmziyzczntk5nc5qcgvnkpudacbnbcjnalatbc0hgm0eoighmae.jpg

Az elsöprő lendületű film nem emelkedik ki a klasszikus bűnügyi komédiák közül, mégis van benne az a báj, amivel nemcsak szerethető, hanem még izgalmas is lehet. Főleg, mert arra is ügyeltek a készítők, hogy megfelelő számú csavart vigyenek a történetbe, és ettől pedig a kezdeti komótosság igazi pörgő lendületű akcióvígjátékká válik. Méltó főhajtás Agatha Christie előtt és remek paródiája a Gyilkosság az Orient expresszen történetnek.

De senki ne számítson intellektuális humorra, mert akkor csalódni fog. Ellenben, ha egy könnyed nyári vígjátékra vágyik, akkor engedje csak el magát és Netflix and chill. Garantáltan jól fog szórakozni.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr3314976970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása