Harrison Ford halálával eltűnik Indiana Jones is
2020. február 12. írta: prominent

Harrison Ford halálával eltűnik Indiana Jones is

indiana-jones.jpg

Ragaszkodik szerepéhez, akár még járókerettel is, de eljátssza, amit kell. Újra Indiana Jones bőrébe bújik. Ez lesz az ötödik. Jöttek részletek.


Újra ostorral és kalapban fog harcolni Harrison Ford a világ elpusztítói ellen. Az ötödik rész se lesz akciómentes, még akkor sem, ha Ford már a nyolcvanhoz közelít. De dublőrről hallani se akar a sztár.
Haláláig ragaszkodik Indiana Jones szerepéhez Harrison Ford és ezt olyan komolyan gondolja, hogy elég velősen és határozottan nyilatkozott.

„Senki sem lesz Indiana Jones. Én vagyok Indiana Jones. Ha meghalok, meghal ő is” – fogalmazott Ford az NBC News televíziónak.

Kathleen Kennedy a Lucasfilmtől a BBC-nek megerősítette, hogy már írják az ötödik film forgatókönyvét, idén áprilisban kezdődik a forgatás. Nem új változat lesz, nem is remake, még csak ifjabb színész se kapott a főszerepre meghívót. Klasszikus folytatás lesz Harrison Forddal.

ij_temple.jpg

A producerek annak ellenére folytatják a szériát, hogy a legutóbbi, a Kristálykoponya királyság nem volt olyan átütő siker, mint a nyolcvanas években készült Indy-filmek. Ugyan 786 millió dollárt hozott a konyhára, és Cannesban a premierjén úgy kellett visszafogni a tömeget, de a kritikusok fanyalogtak.

„Nem rossz film, ám a humor és akció különleges egyvelege, ami semmi más filmsorozathoz nem hasonlítható, már kikopott belőle” – fogalmazták meg meglátásaikat a New York Times lapban.

Miközben meg Steven Spielberg mindent megtett, hogy megtartsa a nyolcvanas évek hangulatát. Visszafogottan használt trükköket, még ha a technológia fejlődött is, és Indiana Jones-t csak olyan helyzetekbe sodorta, amiket Harrison Ford saját erőből meg tudott oldani.

indiana-jones-and-the-kingdom-of-the-crystal-skull_00137793.jpg

Egyelőre a konkrét történetről nincs semmi hír. Az azonban bizonyos, hogy Indy fiát alakító Shia LaBeouf már nem fog feltűnni. Ám a rajongók számára nyilván sokkal fontosabb, hogy a rendezői székbe ismét Spielberg ül. S az oroszoknak meg bizonyára az, hogy a forgatókönyvben rájuk nézve semmi terhelő nem fog szerepelni.bullwhip_and_ij_hat.jpg A Kristálykoponya királyságában ugyanis éppen a KGB-vel harcolt Indiana Jones és a kommunisták azonnal tiltólistára tették a filmet Oroszországban.

A tervek szerint az ötödik Indiana Jones filmet 2021 nyarán mutatják be a mozik.

A hatalmas sikernek örvendő széria 1981-ben hódította meg először a filmvásznak és a közönség szívét. Kultfilmmé válva Az elveszett frigyláda fosztogatói alapjaiban formálta át a kalandfilmek típusát. A Végzet temploma és az Utolsó kereszteslovag a nyolcvanas évek meghatározó klasszikusává vált. Folytatására azonban 2008-ig várni kellett, amikor is a Kristálykoponya királysága a nosztalgiavágyóknak adott újabb filmes élményt.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr4215471196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása