Elképedtek az új Star Warson a nézők
2019. december 18. írta: prominent

Elképedtek az új Star Warson a nézők

starwars_1.jpg

Minden a Skywalker kora körül forog. Akik látták, teljesen odavannak érte. Spoilermentes reakciók a tovább mögött!

Ez a nap is eljött. Véget ér a hihetetlen népszerűséget szerző Csillagok háborúja űropera-sorozat, amiben megismerkedhettünk a „réges-régen egy messzi-messzi galaxisban” lévő történésekkel, különleges lényekkel, innovatív technológiákkal és megannyi sorssal, amik nagyon is korreláltak világunkkal. A George Lucas univerzuma 1977-ben vette kezdeték és idén december 19-én mutatják be a kilencedik sorfilmet.

Emellett készült még két antológia-film (Zsivány Egyes, Solo), egy animációs mozifilm a Klónok háborúja, illetve jelenleg fut a The Mandalorian című tv-sorozat, baby Yodának nevezett szereplővel is, ami öt évvel a Jedi visszatér után játszódik. Tervben van még tv-sorozat Cassian Andorról, ami 2021-ben kerülnek bemutatásra, és a Zsivány Egyes eseményei előtt játszódna, de Obi-Wan Kenobi életét is kiveséznék a Disney + műsorán szintén tv-sorozatban. Mindezen túlmenően videójáték és egyéb kütyü, mütyü és egyéb cucc jelent meg a filmsagahoz kötődően. Különféle rendezőknek adott lehetőséget kibontakozni, maga Lucas is rendezett két filmet (Baljós árnyak, Egy új remény), de leginkább J.J. Abrams csaphatott a lovak vagyis a rohamosztagosok közé.

star-wars-the-force-awakens-han-solo.jpg

Megannyi sztár megfordult a történetben, legjobban Harrison Ford emelkedik ki mind közül, hálás is a szerepért, és lehet, hamarosan szögre akasztja a színészetet is. A hetvenhét éves színész 1966-ban kezdte a pályáját és jövőre Jack London a Vadon szava történetéből készült filmben láthatjuk.

image_1.jpg

A Csillagok háborúja azonban kétségkívül olyan erős nyomot hagyott nála is, mint a rajongóknál, illetve lényegében nincs a Földön olyan ember, akit ne érintett volna meg valamilyen szinten Han Soloként, de Mark Hamill mint Luke Skywalker, vagy éppen Carrie Fisher mint Leia hercegnő, akit az új filmben is látható, még ha 2016 decemberében el is hunyt.

De beszéljünk inkább az új filmről, ami lezárja a sok évtizedes történet-folyamot, legalábbis egy időre.

A Star Wars: Skywalker kora a kilencedik a sorban, és december 16-án Los Angelesben megvolt a világpremierje és az eddigi nézői visszajelzések alapján oda vannak meg vissza. Nézzük csak szépen sorban!

„Nos, a Star Wars: Skywalker kora  végét vet a Skywalker-saganak, többé-kevésbé. Vannak újszerűségek és közönségörömes pillanatok, de legtöbbje erőltetett. Gondolj csak arra, hogy a Trónok harca vége is mennyire elkapkodott volt… Leia sztorija nem működik, ellenben Kylo-jé igen.” – írja egy néző, aki vegyes érzelmekkel távozott a vetítésről.

Egy másik kiemeli, hogy némiképpen foglalkozik a film az Ébredő erő valamint az Utolsó Jedik megválaszolatlanul hagyott kérdéseivel, s megjegyzi, „roppant kielégítő”, illetve „hatalmas vég” a saganak. Volt, akit teljesen elbűvölt az új Csillagok háborúja, és sosem volt ennyire elégedett egyetlen más filmmel sem. Ő sírt rajta.

Akadt, aki egyenesen epikusnak nevezte az egészet és teljességgel elégedett volt a zárással. Elárulta, hogy tele van akcióval, kalanddal és főleg válaszokkal, de humorral, szívvel, szeretettel és hogy a film második felénél képtelen volt visszafogni a könnyeit.

„Meghatott, lenyűgözött, meglepett, elaléltam, és boldog vagyok” – írta Mark Ellis rajongó. Többen is jelezték, hogy jól működik a film, nagy és tele van meglepetésekkel, és Luke Skywalker szavait idézve: „Nem úgy lesz, ahogy gondolod”.

Másoknál az emberi vonala fogta meg a szívüket, és hogy jól megspékelték mondanivalóval. Meglepetésszerűen más pedig azt állítja, az egész olyan mint egy Star Wars-kiállítás a legjobbakból, illetve jól összpontosít a karakterekre,a lehető legjobban dolgozik velük a film.

Összességében leszűrhető, az új Star Wars a rajongók örömére készült, és teljesen kiszolgálják az igényeiket, méltó elődeihez, a 2ó22p minden részletében.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr2015357472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VogelZsigmond 2019.12.20. 15:45:46

Ez egy erdekes cikk. 3 napja kiserem figyelemmel (az elovetites ota) a kritikakat, es egyetlen jot sem hallottam senkitol. Egedtessek meg egy ket komment az IMDB-rol. "Sajnos" angolul.
"Star Wars is finally dead."
"Doesn't make any sense"
"Pathetic"
"A big fat DISSAPOINTMENT"
"Absolute colossal failure"
"Latest corporate-checkbox movie disappoints fans"
"May the shmaltz be with you!"
"Illogical, inconsistent story"
"Crap from Disney!!!"

Folytassam meg??? Van meg vagy 2000 ilyen ott ahonnan ez jot.

Tenyleg imadtak a rajongok a filmet...

Control_ 2019.12.20. 21:58:11

Skywalker kora: IMDb: 6.9 - 46 ezer szavazat után
Az utolsó Jedik: IMDb: 7,1 - 494 ezernél

tompus 2019.12.21. 22:09:24

Elképedtek, mert fizettek nekik, hogy elképedjenek. A mezei néző meg azon képed el, hogy mennyire fos lett.
süti beállítások módosítása