Dörzsölt fekete üzletember harcol a rasszista Amerika ellen
2019. november 08. írta: prominent

Dörzsölt fekete üzletember harcol a rasszista Amerika ellen

kok.jpg

Eleinte Samuel L. Jackson kineveti, de aztán ketten mégis új fokozatra kapcsolnak. Megjött a The Banker előzetese.

Hogyan lehet újat mondani az ötvenes évek Amerikájának rasszizmusáról? Némi csipkelődős humorral megspékelt drámával. Ezt kívánja adni a Samuel L. Jackson és Anthony Mackie főszereplésével készült The Banker című film, amit december 6-tól játszanak a mozik és 2020 januárjában érkezik az Apple TV+ adóra.

A történet központjában két afro-amerikai vállalkozó, Bernard Garrett (Mackie) és Joes Morris (Jackson) állnak. A valós események alapján készült film az 1950-es évek Amerikájában a két vállalkozó leleményesen megkerüli a korszak faji korlátait és a kirakatba egy fehér embert raknak. Megkeresik Matt Steiner-t (Nicholas Hoult) és megtanítják arra, hogy viselkedjen gazdag fehér emberként és egyúttal vállalkozásuk birodalmának vezetőjeként, miközben ők gondnokként és sofőrként dolgoznak. Bernard felesége, Eunice (Nia Long) kulcsszerepet játszik a vállalkozás alapításában. Garrett és Morris az ország leggazdagabb és legsikeresebb ingatlantulajdonosaivá válnak, még Steiner árnyékában is, azonban sikerük egy idő után világossá válik és szembesülnek a hatalom arroganciájával.

A The Banker című filmet George Nolfi (Sorsügynökség) rendezi Nicole R. Levy, David Lewis Smith, Stan Younger és saját maga forgatókönyvéből.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr915297222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása