Nicsak, mindenhol más az Állati nagy balhé
2016. március 08. írta: prominent

Nicsak, mindenhol más az Állati nagy balhé

zootopia-newscaster.jpg

Huncutsággal készültek az új Disney film alkotói. Vigyázat, spoiler-veszély! Kattintás csak saját felelősségre! Részletek a tovább mögött!

Aki még nem látta a Disney új animációs filmjét és nem akar érdekességet olvasni, annak még most szólok, ne olvasson tovább. Aki viszont oda van meg vissza és alig várja, mivel lepték meg a Zootropolis - Állati nagy balhé című animációs film alkotói, az készüljön!

Története szerint Zootropolis, egy modern főváros és egy különleges hely, ugyanis teljességgel állatok lakják. Olyan részekből áll, mint az Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó emlősök élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókusig is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a nagy álmokat dédelgető, mindig optimista nyúllány, rá kell ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal. A párosnak összesen 36 órája van, hogy megtaláljanak egy eltűnt vidrát...

Na, de lépjünk át a bevezetőben már emlegetett érdekességhez. Akik látták a filmet, bizonyára észlelték, hogy egyes eseményeket Zootropolis hírmondói tárják a nyilvánosság elé. Az egyikük hópárduc, a másikuk jávorszarvas. De... valóban?

 

És itt jön a csavar! Uganis nem egészen! Az egyik belsős animátor a twitteren tette közzé azt a képet, ami azt mutatja, hogy a világ különböző pontjain más-más karakter közli Zootropolis híreit, még közelebb kerülvén az adott kultúrkörnyezet sajátosságaihoz.

 

Így az Egyesült Államokban jávorszarvas, Japánban tanuki (nyestkutya), Ausztrális és Új Zélandon koala, míg az Egyesült Királyságban egy Wels-i kutyafajta corgi, Brazíliában jaguár karakterén keresztül szólnak a hírtévé nézőihez.

Nem ez az első eset, hogy a Disney különleges és helyspecifikus karakterekkel igyekszik közelebb hozni animációs filmjének történetét. A tavaly bemutatott Agymanók mesében például Riley bébiétele kultúrkörnyezettől függően változott. A kilencvenperces animációs film eredetijében Riley brokkoli-t evett, de mondjuk Japánban ezt zöld paprikára cserélték, mivel ott a gyerekek körében ez a zöldség közutálatnak örvend.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr348455000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása