Rabszolgákkal születik az új nemzet
2016. április 16. írta: prominent

Rabszolgákkal születik az új nemzet

birthofanation.jpg

Mindaddig elnyomottak maradnak, amíg nem lázadnak fel. Megtörtént a rabszolgafelkelés, hogy szabad nemzet születhessen. Megérkezett a Birth of a Nation előzetese.

Ha sokáig ütik, egyszercsak fellázad. Ezt követi, meglehetősen megkapó módon az idei Sundance filmfesztivál egyik sikerfilmjének ígérkező alkotás, a Birgh of a Nation.

A történet Nat Turner, egy írástudó rabszolga és prédikátor életét szemlélteti az amerikai Délen mozgolódó változó erők által kirobbantott polgárháború előtt álló időszakban.

Nat annak a Samuel Turner-nak a tulajdona, akinél zúgolódni kezdenek a rabszolgák, az ellenállás visszaszorítása érdekében Turner megbízza Nat-et, hogy csillapítsa le a rabszolgákat, akinek egyetlen feladatuk: mindenben alávetni magukat a gazdák akaratának. Csakhogy Nat hamarosan szemtanúja lesz a számtalan igazságtalanságnak és prédikációit kezdi arra használni, hogy tovább lázítsa sorstársait, minek következtében felkelést szervez, a csoport élére áll és így küzd társai szabadságáért.

Nat Turnert Nate Parker, egyben a film rendezője alakítja, s további szerepekben Armie Hammer, Penelope Ann Miller, Jackie Early Haley, ifj. Mark Boon, valamint Colman Domingo, Aunjanue Ellis, Dwight Henry, Aja Naomi King és Esther Scott, Roger Guenveur Smint illetve Gabirelle Union látható.

A Birth of a Nation (Egy nemzet születése) című filmet október 7-től játszák a mozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr598632484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása