Mi a gond Spielberggel?
2016. július 12. írta: prominent

Mi a gond Spielberggel?

spielberg.jpg

Máris az év bukásának nevezik a rendezőzseni legújabb filmjét. A barátságos óriás barátságtalan bevételeket hoz. Elemzés.

De vajon mi lehet ennek az oka? Elfogyott volna a szusz? Vagy éppen a történetek nem állják meg a helyüket? Röviden, egyik sem, kicsit bővebben: mi vagyunk az oka. Menten kibontom a meglátásomat.

Nézzük csak szépen sorjában. Ha CSAK a két tényt nézzük: Steven Spielberg minden idők legnagyszerűbb rendezője, igazi zseni. És másik tény, hogy a Barátságos óriás nem teljesít túl jól a mozipénztáraknál. Minden más, kevésbé értékes alkotás, igen, még a Blake Lively (tudja vki, ki ő?) is lekörözi egy ZS-kategóriás cápás thrillerrel.

steven-spielberg-the-bfg.jpg

A Barátságos óriás forgatásán

Vissza Spielberghez. A Roald Dahl gyermekkönyvéből a RENDEZŐNK készített egy egész estés mesefilmet, ez a Barátságos óriás, ami meglehetősen gyengén, 18,5 millió dolláros bevétellel nyitott (és sajnos azóta sem combosodik jelentősen a bevétele). A szakik már most az év legnagyobb bukásának mondják. Pedig nem újkeletű ez a dolog, hiszen a tavalyi Kémek hídja sem éppen robbantotta fel a mozipénztárakat. Október tizenötödikei premierhétvégén mintegy 15,3 millió dollárt hozott. Ami ugyan nem rossz (akkor a harmadik helyre volt elég), és még ha versenybe is szállt az Oscar-ért (hat kategóriából egyet váltott díjra), valamiért nem hozta meg azt az átütő sikert, amire egy Spielberg-film képes. Elmaradt a korábbi kasszasikerektől, pedig zseniális film, remek alkotókkal. És ugyan a negyvenmillióból kihozott Kémek hídja végül több mint százhatvan millió dollárt hozott, nem lehet - Spielberg-i értelemben - sikerként elkönyvelni. Kár.

Ráadásul tőle, aki a valaha élt legjobb filmkészítő. Vajon már nem trendi imádni a munkáit? Vagy csak a közönség veszítette el az érdeklődést? Erről szóltak a külföldi filmes lapok szalagcímei. Bár, másként kellene megközelíteni: MI nem támogatjuk őt eléggé, mert természetesnek vesszük, hogy ő van.

et-extra-terrestrial-7.jpg

Drew Barrymore és E.T.

Mert azt ugye nem kell ismételni, mekkora tehetség és hihetetlen nagyságú filmes ő. Ugye? Nyilván a filmográfiája csupa sikerfilmet vonultat fel a Cápa és E.T. - A földönkívüli valamint a Jurassic Park filmeket érintően, illetve két rendezői Oscarja is van, amit a Schindler listája és a Ryan közlegény megmentése filmekért kapott. De ez még csak nem is egy igazi összeállítás, hanem ez az ő formája. Csak szépen rakd össze minden egyes jelenetét a karrierjének és máris kirajzolódik előtted egy varázslatos filmművészeti út. Spielberget erre teremtették és újra és újra felfedezte ezt magában és bizonyítja ezt már vagy negyven éve. Még ha ezen sikereket beárnyékolja néhány kevésbé feltűnő alkotás is, az kétségtelen, hogy a kameravezetése, a látásmódja és a történetmesélési stílusa kiemelkedik a többiekétől. Spielberg utánozhatatlan.

steven-spielberg-tom-hanks-bridge-of-spies.jpg

Tom Hanksszel a Kémek hídja forgatásán

Tehát akkor miért is nem megy eseményszámba az újabb filmje? Többetek azt mondja, hogy nem éppen érdekes történetet visz vászonra, amire persze azt tudom mondani, hogy badarság. Elég csak megnézni, hogy a Kémek hídja az önazonosságról szól és arról, hogy mit jelent amerikainak lenni. Kell-e ennél több egy jó kis amerikai hazafinak? Vagy nézzük a Lincoln-t, ami az amerikai nemzet jeles politikai képviselőjének hihetetlen életrajza. A Világok harcába meg beleképzelhetjük a terror és a félelem metaforájaként értelmezhető 2011-es 2001-es New York-i ikertornyok elleni terrortámadást. És a Barátságos óriás pedig egy álmodozó története, aki óriási áldozatokat hoz másokért. Ezt miért nem látja a kedves közönség?

Látva a megasikeres Szenilla nyomában és a Zootropolis - Állati nagy balhé Disney-sikereket, óhatatlanul is felmerül bennem, mi az, ami miatt mondjuk a Barátságos óriás nem olyan kiemelkedő. És most itt nemcsak a bevételi számokat értem, hanem azt az őrületet, ami a két említett Disney mese megkap. Igaz, hogy a Barátságos óriás egy letisztult és egyszerű sztori, aranyos és mesés, de mégsem átütő siker. Talán nincsenek meg benne a humorbonbonok (via Fábry) vagy családbarát történetszálak, mint a manapság divatos animációs filmekben. De azt kell mondjam, hogy jóval több fantázia van egyetlen képkockájában mint a Alice Tükörországban vagy a Minyonok filmekben összesen.

p044-spielberg-jaws-copyright-the-steven-spielberg-archive-universal-studios.jpg

Spielberg és a cápa

Perzse, nem azt mondom, hogy minden Spielberg-mozit szeretek, vagy éppen mindet értem, de azért könyörgöm, ő minden idők legnagyszerűbb rendezője, a filmjeit megnézni egyfajta filmművészeti kedves kötelesség. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogyan lehet, hogy éppen az ő filmjeit nem nézzük. Vegyétek példának azt, ha mondjuk ma még élne Stanley Kubrick, akkor nem rohannátok megnézni a legújabb alkotását, a történettől függetlenül? Vagy éppen Alfred Hitchcock filmjeit? Spielberg ugyanebben a ligában játszik, csak éppen azzal a különbséggel, hogy ő még készít filmeket.

És nemcsak ezért. Hanem mert mesterműveket alkot. A Lincoln egyszerűen a toppon van, hiszen az életrajz nem kerüli a kliséket sem, mégis nézhető, és egy olyan nagyszerű ember portréja rajzolódik ki előttünk, aki valódi és a szó legnemesebb értelmében államférfi volt. Minden benne van. Vagy a már említett Kémek hídja, ami jóval túlmutat önmagán. Elhozza azt, amiért Spielberget megszerettük: úgy mesél, hogy helyet és időt hagy a gondolkodásra is. Vagy ez lenne manapság kiveszőben?

steven-spielberg.jpg

A Ready Player One forgatásán

Spielberg következő filmje a Ready Player One, ami ismét a sci-fi világába kalauzol el minket és remélhetően ez meghozza a várva-várt anyagi sikert is, ami Spielberget joggal megilleti. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hit és a vallásosság kérdéskörét is újra körbejárja a The Kidnapping of Edgardo Mortara című filmjével. És természetesen készül a következő Indiana Jones film, ami talán közönségkedvenc lesz.

Akárcsak Hitchcock esetében Spielberg is mindig szórakoztatni szerette a közönségét, de szégyen, hogy a közönség nem igazán vágyik egy jó kis Spielberg-i mókára. Újra megkérdezem: Ha Kubrick vagy Hitchcock még ma is élne, nem rohannátok minden egyes alkalommal a mozikba, hogy meglessétek, amit filmben összehoztak? Nem azt mondom, hogy Spielberg a halálos ágyán feküdne vagy ilyesmi, csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy már nem az a huszonvalahány éves becsvágyó emberke, mint volt annak idején a Cápa forgatásakor. Bár még mindig van kedve és lelkesedése filmeket készíteni.

spielberg-hanks.jpg

Tom Hanksszel a Ryan közlegény megmentése forgatásán

Meglehet, hogy a Barátságos óriás nem éppen a ti kedvetekre való. De mégis, ez egy új film a világ legzseniálisabb rendezőjétől és ha van lehetőségetek megnézni, akkor tegyétek ezt igazi moziban az óriás vásznon. Mert nem marad ez így örökké.

p001-spielberg-aged-around-10-copyright-the-steven-spielberg-archive.jpg

Spielberg 10 évesen

Itt panaszkodunk ezerrel, hogy Hollywood mennyire is uralja a maga kliséfilmjeivel a piacot, ám amikor egy olyan mester, mint amilyen Spielberg is, előhozakodik valamivel, akkor egyszerűen mintha nem is figyelnénk rá és természetesnek vennénk, hogy a filmművészet ikonja jelen van, filmeket készít és évről évre megörvendeztet minket munkásságával. Nos, akkor ne vegyük ezt magától értetődőnek. Ne sajnálkozzunk, ha már nem lesz köztünk, hanem adjuk meg neki a lehetőséget és merüljünk el a világában. Spielbergből ugyanis csak egy van!

A barátságos óriást augusztus 25-től játszák a magyar mozik.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr498881094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorillaso 2016.07.12. 16:07:46

Nem csinál rossz filmeket de csak árnyéka önmagának. Ez az óriás hogy néz ki már? Értem én hogy miért de túltolja folyamatosan...

hhh. 2016.07.12. 16:14:15

Wtf did I just read?
Mi a szar volt ez? Nem S-sel van a gond, hanem rolandkával...

Sonda 2016.07.12. 16:15:06

Te nagyon szeretheted Spielberget, ha nem veszed észre, hogy egyszerűen unalmas minden amibe mostanában belefog. Egyszerűen fáradtak vagyunk már arra, hogy ugyanazt lássuk tőle még mindig évek óta.
A Ready Player One-tól meg kimondottan félek, megfilmesíthetetlen a könyv, pláne, ha olyan unalmasan áll majd hozzá mint minden máshoz.
Nem friss amit csinál, és hiába nagy öreg már, ez még nem jelenti azt, hogy jó amit mostanában csinál.

Velato 2016.07.12. 16:15:09

Ebből az írásból pont semmi nem derül ki számomra. "Nézzétek spielberget mert szerintem jó!" Ez most komoly?! Minden magát írástudónak képzelő írhat már blogot az Indexen?

2016.07.12. 16:22:39

"Steven Spielberg minden idők legnagyszerűbb rendezője, igazi zseni" - aki ezt leírja, inkább ne foglalkozzon filmmel. A poszt nekem itt véget is ért, nem érdemes folytatni az olvasását.

Angry Tardigrade 2016.07.12. 16:23:14

Spielberg azert nem akkora durranas mar, mert klisegyaros es az emberek mar nem kivancsiak 63. alkalommal ugyanarra. A kliseket mar minden elkepzelheto koritessel talalta, mostanra kifogyott a szusz.

Hiaba toljak a BFG elozetest es a gyerekszineszt az arcomba minden film elott, egyreszt nem tudok azonosulni egy random gyerekszinesszel, masreszt a film boritekolhato katarzisa sem hoz lazba tulzottan. Azert az, hogy a kritikusok es a nezok sincsenek eldolve tole, valoszinuleg nem azt jelenti, hogy mindenki teved csak Spielberg es a fenti poszt szerzoje nem...

Ettol fuggetlenul lehet, hogy meg fogom nezni a filmet, de csak azert, hogy a kanikula elol menekuljek, nem Spielberg zsenije miatt.

Macropus Rufus 2016.07.12. 16:30:39

"félelem metaforájaként értelmezhető 2011-es New York-i ikertornyok elleni terrortámadást."
hát ezt biztos, hogy nem. Esetleg a 2001-est. ;)

Alick 2016.07.12. 16:52:57

@shitgun: Hát igen, Spielberg-nek volt néhány jó dobása, de azért nem a szakma csúcsa.

FeroxX 2016.07.12. 16:57:43

Szerintem az a probléma vele, hogy rettentő kiszámítható, bizonyos szinten önismétlő lett.

Elvitathatatlan érdemei vannak a filmművészet terén, de elveszett a munkáiból az innováció számomra.

A Ready Player One-t visoznt azért én is kíváncsian várom:)

Asuka02 2016.07.12. 16:58:06

Karikatúraszerű írás lett belőle, annyira elragadott a hév. Egyszerűen komolytalan az egész. A helyesírásra is odafigyelhetnél, és akkor még finoman fogalmaztam, ellenben az előttem szólóval.

savanyújóska 2016.07.12. 17:03:48

Valahol a Cápa és az ET között választás elé került, vagy a legjobb amerikai rendező lesz, vagy a leggazdagabb. Az utóbbit választotta.
A legtöbb filmje, amit láttam -és nem láttam az összeset-, túlhájpolt, hatásvadász, giccses bóvli, mégha szakmailag jól meg is vannak csinálva.

elemes 2016.07.12. 17:09:57

szeretek úgy tekinteni magamra, mint gondolkodó ember, ezért ez a poszt arra provokál, hogy nézzem meg a kémek hídját meg ezt az óriásosat is.

prometheus_X 2016.07.12. 17:10:11

Spielberggel a legnagyobb bajom (és úgy tudom, messze nem vagyok vele egyedül), hogy rákapott a "CGI-drogra" és azóta se képes róla lejönni. A későbbi filmjei gyakorlatilag sterilek és jellegtelenek, néha nagyritkán meg-meg csillan bennük valami.

A bejegyzés pedig annyira ömlengős lett, hogy még most sem tudom eldönteni, ezt komolynak szánta a szerző vagy valamiféle nyakatekert, groteszk kritikának. Ha az utóbbi, akkor zseniális. Ha az előbbi, akkor viszont komoly pszichés/mentál-higénés problémákra is utalhat.

BéLóg 2016.07.12. 17:21:44

Spielberggel az a legnagyobb gond (ahogy arra már mások is utaltak), hogy ő igazából már régen legfeljebb egy Spielhügel, sőt, leginkább már inkább csak egy Spieltal.
El kéne menni már nyugdíjba, TÉNYLEG nem vagyunki kíváncsiak az X-edik UGYANARRA más lével.

goodjohnwin 2016.07.12. 17:37:01

Sajnálom, de nem olvastam végig, mert már az elején elhangzik háromszor pár soron belül, hogy Spielberg mennyire zseni és ez határtalan faszság.
És vitatkozni csak ezzel az állítással szeretnék, a többi nem érdekel.

Spielberg nem zseni, nem korszakalkotó, még csak nem is "visonary", mint pl. Tarsem Singh.
Spielberg pusztán egy tisztességes iparos, soha nem volt egyéni látásmódja hacsak a végtelen hatásvadászatot nem nevezzük annak. A giccs, a cukormáz, a patetikus hangvétel - ez ő. De kritika, rétegelt mondanivaló, egyáltalán rétegek - na azok nincsenek a filmjeiben. Nem tudja a filmjeit úgy befejezni, hogy azok ne fulladjanak totális ömlengésbe.

Ja, hogy csinált egy fekete-fehér történelmi filmet? Na az, a legnagyobb giccs, amit valaha kiadott a kezéből, éppen azért, mert még ezt a f/f lapot is ráhúzta arra a nagy kupac izére, amit a Schindler listájából csinált.

"A valaha élt legnagyobb filmkészítő"
jézusom, ezt hogy lehet leírni?!

Kelly és a szexi dög 2016.07.12. 17:37:49

A Lincoln is egy klisékre épülő szar, ez az óriásos meg még szarabb lehet - tessék élvezhető filmet csinálni!

exterminador 2016.07.12. 17:39:22

Posztoló! Ideje, hogy szembenézz a keserű igazsággal! NEM Spielberg minden idők legnagyobb rendezője.

Willkommenskultur 2016.07.12. 18:14:06

Ha már képalá, a Kémek Hídja is borzalmas film volt, tomhenksz vagy nemtomhenksz.

Szergej Pub 2016.07.12. 18:19:25

A filmekhez nem értek, de nagyon szeretem őket. Ezért is érzem megszólítva magamat, hiszen nekem kellett volna bemennem a moziba megnézni a Lincolnt vagy most ezt az óriásos filmet.

A Lincolnt láttam HBO-n, és csak abban erősített meg, amit a Ryan közlegény megmentése óta sejtek: Spielberg kifulladt. A Lincolnról azt írja a posztoló, hogy mennyire zseniális film ("toppon van"), de ezzel nagyon nem tudok egyetérteni. Kb. egy időben jött ki vele az Abraham Lincoln a vámpírvadász című rettenet, de még az is nézhetőbb volt! Szerencsétlen Lincolnt úgy ábrázolták, mintha minden élethelyzetben beszédet tartana. Beszédet tart a katonáknak, amikor azokkal smúzol, beszédet tart az asszonynak, amikor a gyereknevelésről beszélgetnek...stb. Egy rohadt dialógus sem volt a filmben, amibe Lincoln részt vett volna, mert mindig csak beszédeket tartott.

A kémek hídja jó volt annyira, hogy letöltsem, és ne töröljem. De moziban megnézni fájt volna. Sajnáltam volna a jegy árát rá.

A posztoló kérdésére válaszolva végül: Kubricktól és Hitchcocktól sem nézek meg minden szart, csak azért mert ők csinálták...mintahogy Gordon Ramseytől sem fogadnék el egy tál fost, és nem nyalnám be jóízűen miközben a körülöttem állókra köpködök, hogy "hülyék, ezt Gordon Ramsey csinálta, ezért finom!"

FogarasiArpi 2016.07.12. 18:26:48

Nincs gond Spielberg-el, egyszerűen már nem ő az egyetlen, aki dollár száz milliókat képes elkölteni egy filmre és ezért elveszik a konkurrencia között.

Amúgy megnéztem a BFG-t és érthető, hogy miért bukás. Az első kétharmada a filmnek egy unalmas tesze-toszázás, fárasztó párbeszédekkel és (uramatyám, ilyet mondani egy kislányra!) rossz szinészi játékkal.

Az utolsó harmada viszont nagyon jó lett, csak kevés ahhoz, hogy megmentse a filmet.

dont be such a jew 2016.07.12. 18:38:31

De ez az v ilyen volt.....

Nem csak Spielbergnek nem ment. Az év filmje a Mars mentőexpedíció nézhető volt egyszer, de kár volt moziba menni rá. 1 órával hosszabb mint kéne.

A Kémek Hídja is vontatott volt, a Redfordos/Pittes (15 éves) kémfilm nem kicsit jobb volt.

Még az idei Tarantino is max. közepes, többször biztos nem nézném meg, pedig a Tara-klasszikusokat simán évente újranézem.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2016.07.12. 18:41:48

'A Lincoln egyszerűen a toppon van, hiszen az életrajz nem kerüli a kliséket sem, mégis nézhető'

komolyan? egy nézetetlen szar, csak a téma miatt felkapott

eßemfaßom meg áll 2016.07.12. 18:53:43

ha a szerző kicserélné a szövegben Spielberg nevét Sztálin Elvtársra, simán mehetne valami 40es évekbeli szovjet kiadványba ekkora mértéktelen imádat :)

Andrzei81 2016.07.12. 19:11:19

Neked ezért fizettek? Mert ha igen, akkor nem szóltam, minden rendben. Ha nem, akkor viszont nagyon gáz az egész. :)

Medgar 2016.07.12. 19:21:38

@Macropus Rufus: Már bocs, de a 2011-es sokkal szörnyűbb volt. Annyira szörnyű, hogy még mindig titkolják. Komolyan azt hiszed, hogy titkolnák, ha nem lett volna ennyire szörnyű? Inkább meg kéne köszönni a bloggernek, hogy lerántotta a leplet erről a szörnyen szörnyű szörnyűségről.

Remélem nem ismételtem annyit magamat, mint Spielberg...

gizmo26666 2016.07.12. 19:23:25

Rendezzen már megint egy holokauszt filmet, az biztos kiváló lesz

Leone_510 2016.07.12. 19:33:37

A Terminál c. film óta , ez 2004-es ,semmi igazán nézhetőt nem alkotott. Persze gond van a forgatókönyvekkel is , valahogy kifogyott a szufla az írókból vagy nem jó könyveket választanak megfilmesítésre. A Kémek hídját is letöltöttem és azonnal töröltem, a mozijegy árát nem érte volna meg. A "mester" kedvence Tom Hanks ugyan ez pepitában, gőzerővel azon van, hogy bizonyítsa mennyire tehetségtelen. Most már van, hogy le sem töltöm a mozifilmeket idővel majd úgyis adja valamelyik mozicsatorna és ráér, hogy akkor derüljön ki mekkora fos.

Ma Baker 2016.07.12. 20:43:17

Egy teljesen szubjektív területen nem kis hiba objektivitást tettetni és unásig sulykolni, hogy valaki azon a területen kritika nélkül a "legeslegeslegeslegjobb"

suffren 2016.07.12. 20:54:47

Valaha élt legjobb RENDEZŐ? Hol élsz te ember?

Emzé Periksz 2016.07.12. 20:59:19

Spielberg gyenge rendező, mindig is az volt, mégcsak nem is középszerű. Marketinggel sem lehet minden szart eladni.

Willkommenskultur 2016.07.12. 21:15:47

Azért ne essünk át a ló túloldalára se. Spielbergnek voltak remek filmjei, meg voltak középszerüek és szarok is, de kinek nem.

A közönségfilmesek közül valóban az egyik legfontosabb kortárs rendező, még ha nem is volt az utóbbi 10 évben semmi közepesnél jobb filmje.

És ebben a müfajban nem az eredetiség a döntő hanem a tálalás. A nézők nagyobb része úgyse tudja meg soha hogy a világrengető blockbuster egy 13. remake vagy könyvekből v. színdarabokból lopták össze, de ez nem is igazán lényeges.

suffren 2016.07.12. 21:25:49

@pingwin: A csávó, miután reggel kibújt egy T-Rex seggéből, konstatálta, hogy milyen szép nap ez a mai. Ideális nap ahhoz, hogy fényesre nyalja a nagy rendező valagát.

Kifinomult paraszt 2016.07.12. 21:43:34

A világok harca már szinte Ed Wood-i mélységben van. A tévében láttam véletlenül és tényleg azt hittem, hogy valami Asylumos filmet nézek. Kiköptem a kv-t, mikor láttam a stáblistán a MESTER nevét a végén XD.

Inimma 2016.07.12. 21:44:22

Az igazi hősök a forgatókönyvírók, nélkülük a rendezők labdába se tudnának rúgni.

Treff Bubi 2016.07.12. 22:23:09

Lehet, hogy hipszterkedősen hangzik, de Spielberg a Párbaj-Cápa-Indiana Jones időszakban volt zseniális, vagyis sikerült lefektetnie olyan szabályokat, amikből azóta is él Hollywood. (Egyébként, bár nem rendezője, nekem a Poltergeist az ő filmjének számít, annyira rajta van a kézlenyomata.)

Az utóbbi évek termésével csak az a bajom, hogy kegyetlenül hosszúak a filmjei, kivétel nélkül meghúztam volna mindegyiket fél-egy órával.

user friendly 2016.07.12. 23:56:02

volt néhány jó filmje régen. én inkább kreatív, tisztességes iparosnak tartottam akkor is. a filmművészet az egy másik műfaj. így aztán Kubrickkal és Hitchcockkal soha nem játszott egy ligában.

MonkeyFunky (törölt) 2016.07.13. 00:12:57

>Spielberg
>valaha élt legjobb filmrendező
Idáig olvastam.
A szerző egy proli és az ízlése is proli.
Spielberg a nyomába sem érhet a valódi rendezőóriásoknak, mint Hitchcock, Kubrick, Fellini, Bergman vagy Tarkovszkij. Aki ennyit sem képes felfogni az fogja be a pofáját, és inkább húzzon vissza az iskolába vagy haza filmeket nézni, de ne akarja filmesblog-írás címen az internetre okádni az ostobaságait.

steery 2016.07.13. 00:22:22

Még nem láttam tőle rossz filmet, ami más "nagy" rendezőkről nem mondható el. Na és akkor mi van, ha nem lesz belőlük sikerfilm? Ami mindenkinek jó, az senkinek sem jó. A kémek hídja briliánsan kivitelezett, emlékezetes film.

Mr.Moonlight · http://off-shore.blog.hu 2016.07.13. 06:28:56

Spielberg egy tipikus hollywoodi közönségfilm-gyártó szakmunkás. A Párbaj óta nem láttam egy nézhető filmjét.

eßemfaßom meg áll 2016.07.13. 07:59:09

@steery: "Még nem láttam tőle rossz filmet"

ez csak annyit jelent, hogy okosan megválogatod melyik filmjét nézed meg :)

Muad\\\'Dib 2016.07.13. 08:54:17

"...Steven Spielberg minden idők legnagyszerűbb rendezője, igazi zseni..."
s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/fc/26/95/fc2695f8d447c0f59ffc4f7e7a02d7ac.jpg

atpijkamo115 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.13. 10:22:12

"a valaha élt legjobb filmkészítő"

Ahhhh! Poszter nézzen már meg néhány rendes filmet is, ne csak a spílberges cukormázas ömlengéseket.

Faszér kell 6184x4196 pixeles szemcsés képeket betenni?

PomberMaci 2016.07.13. 10:31:30

@Velato: Nem kell ahhoz írástudónak lenni, elég ha ismeri a CTRL-C és CTRL-V kombókat...

steery 2016.07.13. 15:06:01

@eßemfaßom meg áll: Na jó, bevallom, a Jurassic park nem tetszett. De csak azért, mert előtte olvastam a könyvet és az bizony klasszisokkal jobb a filmnél. Mivel nem gyerekeknek készült.

eßemfaßom meg áll 2016.07.14. 09:32:22

@atpijkamo115: aki szerint Spielberg a létező legnagyobb rendező attól az is szép teljesitmény ha be tud illeszteni egy képet. Hogy egy pillanatig elgondolkozzon azon, hogy mit fog szólni a v1.0 mobilnetes ha a havi 500megájából 4et elvisz csak az az egy kép az már meghaladja a képességeit.

De azért szerencsés fazon lehet, hogy ennyi helyen le tudta fényképezni a "Legnagyobbat" egészen a kiskorától kezdve, legalábbis gondolom, hogy saját fotóit használta mert forrás nincs megjelölve egyiknél sem.

eßemfaßom meg áll 2016.07.14. 17:50:17

@steery: nem vagyok annyira geci, hogy azt kívánjam, soha ne láss jobbat mint a Spielberg összes - Jurassic park
süti beállítások módosítása