Zsidó sakkzseni megveri az oroszt
2015. május 28. írta: prominent

Zsidó sakkzseni megveri az oroszt

pawn_sacrifice_still.jpg

A hidegháború alatt a két szuperhatalom mindenben egymás ellenségei voltak. Még a sakkban is. Az amerikai Bobby Fischer ütközete az orosz Boris Spasskyval. Trailer.

pawn-sacrifice-trailer.jpg

Megérkezett egy valóságos sakkdrámáról szóló Pawn Sacrifice című film előzetese. A hidegháború során Bobby Fischer (Toby Maguire) két szuperhatalom között találja magát, amikor kihívja a Szovjetuniót sakkban. Boris Spassky (Liev Schrieber) pedig sakkba érzi magát, ezért belevág. De sokkal több van a játékban, mint a két hihetetlen sakkzseni vetélkedése. Presztízs-kérdéssé válik ez a mérkőzés.

Az Edward Zwick (Szerelem és más drogok) által rendezett filmben feltűnik még Peter Sarsgaard és Michael Stuhlbarg is. Kiemelt mozikban szeptember 18-tól lesz elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr457498856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2015.05.28. 23:59:11

A zsidó sakkzseni, hmmm... anno többszöl is igen dulván kilohant a zsidók ellen.
:)

Brumm Brumi 2015.05.29. 02:45:57

@Alick:

Fischer azt mondta, hazája, az Egyesült Államok "egy mocskos, kampósorrú, metélt zsidó fattyúk által irányított komédia".
1984-ben Fischer levélben tiltakozott az Encyclopedia Judaica-nál, amiért "fondorlatosan zsidóként mutatták be, hamis színben tüntetve őt fel, hogy a vallásukat reklámozzák".

Hefe 2015.05.29. 07:13:36

mondjuk Szpasszkij-t illene Szpasszkij-nak irni, ahogyan helyesen kell atirni cirillbetus oroszbol...

♔batyu♔ 2015.05.29. 09:17:17

Fischer nem zsidóként, hanem amerikaiként verte meg. Még csak nem is csípte a zsidókat.

Ez a baj ezekben. olyanok mint a szlovákok. Zsidó volt az anyja, zsidó. Pedig zsidó csak akkor zsidó, ha zsidó identitása van. Ahogy egyébként a legtöbb magyar tudós sem volt zsidó, akivel most itt pár ostoba dicsekszik és a tanáraik sem voltak zsidók.

Alick 2015.05.29. 11:33:48

@♔batyu♔: valószínűleg ez van a holokauszt-számháború hátterében is: a nürnbergi törvények szerint származása miatt sokkal több embert hurcoltak el, mint amennyi bármilyen alapon a legtöbb ember identitásában benne volt... X.Y. eredetileg azt sem tudta, hogy az egyik nagyszülője zsidó volt és egyszer csak vitték a táborba. Vagyis a nácik értelmezése szerint sok "zsidó" lett begyűjtve, identitás szerint jóval kevesebb volt, de végülis az első számot tették "hivatalossá".

Fellegjáró Marci 2015.06.04. 12:29:24

@Alick: Akkol a földle kell lökni...dulván!

alte trottel 2015.06.05. 17:05:41

@♔batyu♔:
És annak a félmilliónak akik "munkaszolgálat" vagy "KZ üdülés" során oly udvariatlanul meghaltak, hány százaléka is volt valódi zsidó?
Pl. Szerb Antal?
süti beállítások módosítása