Bányában rekedt Antonio Banderas - Videó
2015. április 02. írta: prominent

Bányában rekedt Antonio Banderas - Videó

los33-01.jpg

Izgalmas és erős érzelmekben gazdag filmet ígér a The33 című film most bemutatott előzetese, amely egy csapat chilei bányászról szól, akik egy földcsuszamlás miatt a mélyben rekednek. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, James Brolin, Gabriel Byrne és Lou Diamond Phillips.

los33-02.jpg

A történet a 2010-ben megtörtént balesetről szól, amelynek során harminchárom chilei bányász hatvankilenc napig több mint hatszáz méter mélyen reked. A mentőcsapat egy különleges fúrótechnikával mentőjáratot fúrt, amelyen keresztül a felszínre hozhatják.

los33-04.jpg

A harminchármak, ahogyan később emlegették őket, hatvankilenc napot töltött a föld alatt. Ez az eset reményt és összefogást hozott. Háromszáz méteres mélységben beomlott egy arany- és rézbánya Chile északi részén, az Atacama-sivatag régiójában, legalább 33-an föld alatt rekedtek. A baleset a fővárostól, Santiagótól 834 kilométerrel északra, Copiapó város közelében történt.

los33-03.jpg

Aztán a bányaomlás után 17 nappal bizonyossá vált, hogy a munkásoknak sikerült lejutniuk a 700 méter mélyen lévő, 50 négyzetméteres menedékhelyhez és életben maradtak, egy munkagép akkumulátorainak segítségével világították meg a helyiséget, illetve töltötték fel fejlámpáikat. Szellőzőrendszeren friss levegőt is kaptak.

los33-05.jpg

Sikerült üzenetet rögzíteniük egy fúrófejre, a papírdarabkára piros tollal annyit írtak: "Jól vagyunk a menedékhelyen mind a 33-an". A bánya körül több mint két hete várakozó családtagok örömujjongásban törtek ki a jó hírek hallatán.

los33-07.jpg

"Idelent mindent jól megszerveztünk. Minden nap összeülünk és tervezgetünk. Itt imádkozunk. Van dominónk is" - mondták később videoüzenetükben.

los33-08.jpg

 

forrás: Peliblog.com, nol.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr477332070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása