Így folytatódik a Mad Max
2015. május 24. írta: prominent

Így folytatódik a Mad Max

mad-max.jpg

Még alig ért a mozikba a posztapokaliptikus film új része, máris új érdekességek érkeztek a folytatásról.

Bár a Mad Max: Harag útja nem volt képes kiütni a nyeregből a Tökéletes hang 2-t, mégis jóval 110 millió dollár felett hozott a nyitóhétvégén, valamint a Rotten Tomatoes filmes oldal és kiváló értékelést adott a filmre. Ez pedig arra sarkallta a készítőket, hogy komolyan fontolóra vegyék a folytatást. Így a Warner Bros. már a következő rész előkészítését tervezi.

Egy új interjúban, George Miller rendező elárult egy-két dolgot a készülő folytatásról.

"Már van egy forgatókönyvünk és egy novellánk. Ez a késések (Mad Max: Harag útja) miatt már előkészületben van, és megíródtak a háttértörténetek." - fogalmazott Miller.

Évekkel ezelőtt Miller már említést tett egy esetleges folytatásról, amit úgy nevezett, Mad Max: Furiosa. Nyilvánvalóan változtak a dolgok, mert legújabb azt mondta, hogy a következő film a Mad Max: The Wasteland címen fog futni. A főszerepben ismét Tom Hardy lesz látható, a bemutató dátumáról egyelőre nincs hír.

Forrás: TheQAndAPodcast

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr887487256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DocBulywood 2015.05.24. 17:53:42

Tegnap láttam a filmet, óriási csalódás volt számomra. A történet kb annyi, hogy meneküljünk el a gonosz elől, aki az egész seregével minket hajszol. Árkon-bokron-lápos részen át folyik a menekülés, majd egy régi ismerősbe botolván kiderül, a gyerekkori terület már nincs meg.
Helyette 160 napig motoron menjünk a sósivatagon át - de hogy hová, az nem derült ki.
Végül Max-nek van egy csöpp esze: ha mindenki minket üldöz, mi lenne, ha visszafordulván a várat most elfoglalnánk?

Aki arra számított - velem együtt -, az ízelítőkből, hogy az Interceptor megmutatja mit tud, ugye a Weiland GM kompresszorral az orrán, hatalmasat fog csalódni.

A film kétség kívül látványos, de ennyi. A nem rossz első és a baromi jó második rész után - a harmadik, khm... - olyasmit vártam, h Max kocsiját megtalálják, régi alkatrészekből kicsit kipofozzák. Közben Max, ahogy vándorol a sivatagban, egy városba botlik, ahol van valamilyen csúnya diktátor, aki a trafikokat bezáratja és csak hármat tart nyitva.

Max nem nézheti tétlenül, kideríti, ki ez a fószer. Kiderül, a cigit egy másik városból kell beszerezni a trafikokhoz, melyek vasárnap zárva vannak egyébként.

Max felfedezi, h van a városban valaki, aki követi. Mindegy, a lényeg, h kiszedi belőle, mi a f.szt akar - nem, nem f.szt akar, csak meggyőződni arról, tényleg a híres Max jött el a városba. Megkínálja azzal, h a híres Interceptor-t felújították és szívesen odaadja Max-nak, cserében, h a trafik mutyit felszámolja és a vasárnapi boltbezárást is eltörli.

Max-nek kell a kocsija, meg némi áru is, így belemegy, hogy egy szállítmányt ellop...

Valami ilyesmi kellett volna, nem az a baromság, h metálriffekkel és üstdobosokkal hozzák el a harci kedvet. Az már tényleg mellékes, h a sivatagban, bőven 35 fok felett bőrruhában senki sem izzad, vizet alig iszik, alsógatyát nem cserél, a puncit sem öblíti ki, a fitymát sem mossa meg... hogy honnan van üzemanyaguk, a motorolaj cseréléséhez olaj, nem tudjuk. Hogy honnan vesznek kerekeket, miközben sehol sincs gyártás, fogalmunk sincs.

Mindegy. Kidobtam 2k-t erre a "filmre".

csi szi 2015.05.24. 18:35:42

Ahogy olvasom a neten egy feminista dicshimnuszt csináltak ebből is, illeszkedve a csináljunk tökös női akcióhősöket vonalhoz. Charlize Theron mellett Tom Hardy csak epizódszereplő. (Amúgy semmi bajom a tökös női akcióhősökkel, mint Ellen Ripley vagy Sarah Connor, csak zavar, ha a pl. Mad Maxet "gyalázzák" meg így:))

Magic Johnson 2015.05.24. 19:18:33

@DocBulywood: 1. Már a trailerek idejében lehetett tudni, hogy kurvára nem sok köze lesz az eddigi Mad Max filmekhez, mert egy reboot, amely gyenge szálakkal kötődik a régi trilógiához. Pl.: atomháború, Max országúti rendőr múltja, a kocsija a film elején, vagy a miniatűr verkli az egyik "tenyész" csaj kezében.

2. Amit felvázoltál sztori nem lett volna más, mint egy újabb szar rókabőr lehúzása 30 évvel a trilógia után. Az aktuálpolitikát meg kibaszott fontos volt idekeverni megint, ugye?

3. Ha nem a pöcsödet vakarod a film alatt, akkor számodra is kiderült volna az első...igen, az első öt-tíz percben, hogy a szomszédos ún. "Gázvárosból" - ami nem más mint egy baszott nagy olajkút köré épített olajfinomító - szerzik az üzemanyagot vízért cserébe, oda tartott eredetileg a tartálykocsi.
Már az eredeti trilógiában is bőrkabátban szambázott Max, mit vagy ezen kiakadva? Vizet ittak, sőt még mosdottak is vele amikor lerobbant a "hadi gép". Továbbá ahogy elnéztem volt jobb dolguk is mint a nemi szervek tisztán tartása.

DocBulywood 2015.05.25. 17:28:50

@Magic Johnson:

Sajnálom, h a humort nem vetted, ez van. Megpróbáltam az aktuális hazai dolgokat a Mad Max környezetbe ágyazni, bocsánatot kérek szépen, ha ez baj. Egyébként a víz, mint lételem és ennek "szabályozása" a filmben diktatúra, ha tetszik, ha nem. De tovább nem szövöm a szálat, ha nem gond.

Szerinted hogyan kellett volna folytatni? Az, h Furiosa mellett csak asszisztált Max, szégyen. Max története nem ez. A sivatagban keresi a célját, úgy látszik ismeri is valamennyire a sivatagot - kissé nevetséges, ha 160 napig csak egy irányba mennek előbb-utóbb el kell érjék a tengert, de erről szó sincs. Ki kellett volna egy kicsit ezt is dolgozni, pl a tenger használhatatlan, nincsenek már halak benne, vagy valami ilyesmi.

Mindegy, veszítettem 2k-t. Na, bumm... több is veszett Mohácsnál.
süti beállítások módosítása