Rekordokat döntött a Batman Superman ellen
2016. március 29. írta: prominent

Rekordokat döntött a Batman Superman ellen

bvsimages27.jpg

Magasról leszarta a nézőközönség a kritikusok véleményét és hihetetlen összegeket hagytak a mozipénztárakban. Bevételi összegzés a tovább mögött!

Nem számított a számos negatív és lehúzó kritika a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című szuperhősös filmről, a nézők tömegével váltottak jegyet. Az elképesztő érdeklődés persze a kiváló marketinghadjáratnak köszönhető, hiszen alig van olyan kritikus, aki tapsolt volna a produkciónak. Kritikánk EZEN az oldalon található.

Legújabb beszámolók szerint hétfőn további 15 millió dollárt kaszált Zack Snyder rendezte film. Ezzel négy nap alatt 181,06 millió dollárt hozott Amerikában.

A tizenötmillió dolláros hétfői bevétel egyébként minden idők legjobb hétfői bevétel márciusban, amivel sikerült az Éhezők viadala 10,8 millió dolláros márciusi bevételét is túlszárnyalnia. Ugyanakkor nem tudta behozni a Deadpool hétfői bevételét, ami 19,76 millió dollárt hozott.

A Ben Affleck és Henry Cavill főszereplésével készült film a marketingköltségeken kívül 250 millió dollár költségvetésből készült. Az alkotás amúgy 166,1 millió dolláros bevételt produkált a hétvégén, amikor is 4242 moziban játszották. Ezzel lekörözte a nyár-előtti premierek között az Éhezők viadalát, ami 152,5 millió dollárt hozott.

A Batman Superman ellen - Az igazság hajnala a legjobb május-előtti és a legnagyobb húsvéti nyitást hozta (korábban a Halálos iramban 7 filmnek sikerült 2015-ben, 147,2 millió dollárt szerezve). A DC filmek legnagyobb  nyitása is ehhez a filmhez kötődik, amit előtte ugye a 2012-es A Sötét Lovag - A felemelkedés produkálta a maga 160,9 millió dollárjával. Ugyanakkor a denevérember és acélember összecsapását bemutató film lett minden idők legnagyobb márciusi bevételét hozó mozgóképe, az Éhezők viadala 152,5 millió dolláros bevételét haladta meg.

A Batman Superman ellen - Az igazság hajnala minden idők hetedik legjobb bevételét produkálo film lett, közvetlenül a Harry Potter és a Halál Ereklyéi második része után szerepel, ami 169,2 millió dollárt hozott.

Úgy döntögeti a bevételi rekordokat az  Igazság Ligája előzményének is tekinthető szuperhősös film, hogy a producerek szájból félrekidugott nyelvvel dörzsölgetik a tenyerüket. A Batman Superman ellen - Az igazság hajnala az elmúlt hétvégén 254 millió dollár hozott nemzetközi szinten több mint negyvenezer moziban való vetítése során. Mindez az Észak-Amerikában produkált 166,1 millió dolláros bevétellel együtt világszerte 420,1 millió dollárt kaszált vasárnapig.

Így kijelenthető, hogy a film a nyitóhétvégeket nézve lett minden idők legnagyobb bevételét hozó alkotása, illetve minden idők legnagyobb márciusi nyitóhétvégének bevételét is magáénak tudhatja, valamint ez lett a stúdió minden idők legjobb bevételét elérő filmje Kínában és a Warner Bros. második legnagyobb nemzetközi nyitóhétvégi bevételét hozót filmje a Harry Potter és a Halál Ereklyéi második része után.

Forrás: Warner Bros.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr758544246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása