Jön az új Monte Cristo grófja film
2016. június 05. írta: prominent

Jön az új Monte Cristo grófja film

 

cc.jpg

Új változat készül Dumas regényéből. Rendezőt már találtak. Részleteket pedig ti a tovább mögött!

Új feldolgozás készül a Monte Cristo grófja című Alexandre Dumas regényéből. A Deadline híre szerint a Warner Bros. és a Safehouse Pictures leszerződtette rendezőnek William Eubankot, hogy a Count (Gróf, Grófság) című új Monte Cristo grófja adaptációt felügyelje, mégpedig mai köntösbe bújtatva egyfajta modern alvilági krimi kerekítve a történetből. A forgatókönyvet Joe Pokaski (Underground) írja Joby Harold és Tory Tunnell producerkedése alatt.

A regény 1844-es publikálása óta a világ legismertebb bosszútörténete, ami egy Edmond Dantès nevű ifjú kalandos életét mutatja be, akit elárulnak és bebörtönöznek, ám a hűvösön egy eszelős tervet kreál, s egy igazán értékes kincs rejtekhelyéről készült térképpel szabadul. Dantès azt tervezi, hogy Monte Cristo grófjaként fog visszatérni és áll bosszút három férfin, akik az őt ért igazságtalanságért fognak felelni.

A regényből számos feldolgozás készült, a legkorábbi egy némafilm, amit 1922-ben mutattak be. Azóta Dumas története számos alkalommal került különböző nyelvű és formátumú alkotásokban. Könnyen felejthető feldolgozást, ami a Holtodiglan (Forever Mine) címet kapta, Paul Schrade író-rendező követte el és 1999-ben került bemutatásra. Három évvel később a Touchstone Pictures a maga változatát hozta Kevin Reynolds rendezésében és Jim Caviezel valamint Guy Pearce főszereplésével a mozikba.

Három évvel ezelőtt, azaz 2013-ban David Goyer jelezte, hogy a saját íze szerint forgatna egy változatot Count of Cristo címen, mégpedig a Constantin Films égisze alatt. Azonban mindezidáig nincs arról infó, hogy mikor és egyáltalán megvalósul-e ez a kezdeményezés.
-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr918781068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása