Kockahasú Tarzan se tudta legyűrni Szenillát
2016. július 04. írta: prominent

Kockahasú Tarzan se tudta legyűrni Szenillát

tarzanboxoffice.jpg

Úgy tűnik, egyelőre nem talál legyőzőre a Pixar-Disney mese. Még mindig csúcson a Szenilla nyomában. Bevételi lista részletek tovább!

Nincs olyan filmes alkotás, ami megingatná az amnéziában szenvedő doktorhal történetéről szóló animációs film elsőségét a bevételi listán. Még a brutálisan kigyúrt Alexander Skarsgård Tarzanként sem tudta kiütni. Így állunk tehát.

finding-dory-xlarge.jpg

Immár harmadik hete vezeti a Disney-Pixar kettős égisze alatt megvalósított Szenilla nyomában című animációs film a bevételi listát. További 41,9 millió dollárt hozott az amerikai piacon, nemzetközi szinten pedig a blockbuster folytatás további 34,4 milliót kaszált, és összesen világszerte már 538 millió dollárnál tart. Ami még az amerikai bevételeket illeti, a Szenilla nyomában lett minden idők ötödik legjövedelmezőbb filmje. Ha az előzményre tekintünk: a 2003-as Némó nyomában Amerikában összesen 380,8 milliót hozott, míg nemzetközileg 555,9 millió dollárt sikerült összegyűjtenie, és világszerte a végösszeg 936,7 millió dollárnál állt meg. Az Andrew Stanton által rendezett folytatás az előrejelzések szerint még azt a bevételt is túllépheti.

Második helyen nyitott a Warner Bros. Pictures által megvalósított Tarzan legendája című filmje, ami a háromnapos bemutatóhétvégén 38,1 milliót hozott és a négynapos (ünnepi hétvége van Amerikában) hosszúhétvégén a David Yates által rendezett film 45 millió dollárt hozott. A tizenkilenc országban bemutatott film a tengerentúlon 18,8 milliót hozott és vasárnap estig összesen 56,9 millióval gazdagodott. A 180 millió dolláros költségvetésű film (+több tízmillió marketingköltség) ennek ellenére szépen nyitott, hiszen még nem mindenhol mutatták be az Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz és Djimon Hounsou főszereplésével készült alkotást.

Viszont meglepő szereplést mutatott be A bűn éjszakája 3, ami a bevételi lista harmadik helyét szerezte meg az Észak-Amerikai bevételével, ami vasárnap estig 30,9 millió dollárnál állt. A James DeMonaco által rendezett sci-fi horrorfilm mindössze tíz millió dollárból készült és a négynapos ünnepi hétvégén 34 milliót hozhat. Minimálisra vették a Frank Grillo és Elizabeth Mitchell főszereplésével készült film reklámozását, mégis jó fogadtatást kapott a kritikusoktól is.

Steven Spielberg barátságos óriása a negyedik helyen szerepel, meglehetősen alacsony bevételt sikerült összehoznia, mindössze 19,6 milliót produkált. Ami rettentően kevés egy olyan nagy névtől, mint Spielberg. Láthatóan keveseket érdekel a Mark Rylance, Ruby Barnhill és Penelope Wilton főszereplésű film. A négynapos ünnepi hétvégén 23,6 millióval zárt. Nemzetközi szinten a forgalmazási jogok a Disneynél vannak, a három nap alatt azonban csak 3,9 millió dollárt hozott. Nem mellékesen a filmet 140 millió dollárból forgatták.

id4-gallery2.jpg

Ötödik helyen a  Függetlenség napja: Feltámadás film, ami a bemutatót követő második héten jelentősen, mintegy hatvan százalékkal visszaesett a bevételi listán, mivel mindössze 16,5 millió dollárt hozott az amerikai picaon. A 20th Century Fox által terjesztett film a négynapos ünnepi hétvégén várhatóan 20,1 milliót hoztak és hétfőig ez 76 millió dolláros végösszegben állhat meg. Nemzetközi szinten a Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Brent Spiner, és Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Maika Monroe illetve Jessie Usher valamint az Ufók főszereplésével készült film ezen a hétvégén 40,2 millió dollárt hozott a hatvannégy országból, ahol bemutatták és így a tengerentúlon összesen 177 millió dollárnál tart míg világszerte összesen már 249,7 millió dollárt hozott.

ci.jpg

A hatodik helyen a Dwayne Johnson és Kevin Hart akcióvígjátéka a Központi Hírszerzés szerepel, a harmadik héten 12,5 millió dollárt hozott és így vasárnap esti Amerikában összesen 91,8 millió dollárnál tart. Nemzetközileg a film további 30,3 milliót hozott és már 124,8 millió dollárt hagytak a nézők a mozipénztáraknál. Várhatóan a négynapos ünnepi hétvége alatt Észak-Amerikában 15 millió dollárt hozhat.

Megemlíthető még Blake Lively cápás thrillere is, a The Shallows további 9 millió dollárt szedett össze a bemutatóját követő második héten és így a sokatmondó hetedik helyen szerepel, vasárnap estig összesen 35,3 millió dollárnál tart. A filmet 17 millió dollárból hozták ki.

Borka Roland

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr998865300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása