Tom Hanks még mindig a csúcson
2016. szeptember 19. írta: prominent

Tom Hanks még mindig a csúcson

sully.jpg

Megtartotta elsőségét a Suly film. Clint Eastwood rendezte és imádja a világ. Friss box office.

Továbbra is a bevételi lista élén tanyázik a Warner Bros Pictures égisze alatt megvalósult Sully - Csoda a Hudson folyón című Tom Hanks film. A Clint Eastwood által rendezett dráma a második hétvégén további huszonkét millió dollárral gazdagotott és ezzl az Észak-Amerikai összesítésben már túllépte a hetven millió dolláros bevételt. Nemzetközileg, azaz negyvennégy piacon, további hét milliót szerzett és a tengerentúlon már 23,4 millió dollárt hozott. A hatvan millióból kihozott eredeti történet megfilmesítése (+marketingköltség, ami kb. ugyanannyi szokott lenni) így összesen 93,9 millió dollárt hozott a konyhára.

blairwitch.jpg
Második helyet szerezt meg a Lionsgate Blair Witch folytatása, ami a nyitóhétvégén 9,7 millió dollárt hozott. Az öt millióból gyártott Adam Wingard által rendezett horrorfilmet ugyan alacsony értékelést kapott a nézőktől, és nem igazán várható kirobbanó teljesítés a mozikasszáknál.

160915_mov_bridget-jones-baby_jpg_crop_promo-xlarge2.jpg

Ugyancsak nem vártak túl sokat a harmadik Bridget Jones filmtől sem, ami a készítőknek a nyitóhétvégén 8,2 millió dollárt hozott Észak-Amerikában. Nemzetközileg harminckilenc piacon került forgalmazásra és ott már jobb számokat produkált, hiszen 29,9 millió dollárt sikerült összeszednie, és világviszonylatban így már 38,1 millió dollárt kaszált, ami a harmincöt millió dolláros gyártási költségeket behozta. A Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey és Emma Thompson főszereplésével készült filmet a kritika is szerette, nekünk is tetszett. Véleményt EZEN a linken olvashat.

facebook_snowdenofficial-160722-a.jpg

A képzeletbeli dobogóról éppenhogy lecsúszott az amerikai lehallgatási botrány főszereplőjéről készült, Oliver Stone által rendezett életrajzi film. A bevételi lista negyedik helyén a Joseph Gordon-Levitt által megformált címszereplő Snowdenről szóló filmnek nyolc millió dollárt sikerült összegyűjtenie.

A veterán vak exkatona szörnyű történetét feldolgozó Vaksötét című film a bevételi lista ötödik helyét szerezte meg az Észak-Amerikai mozipénztárakból összeszedett 5,6 millió dolláros bevételével, amivel már összesen 75,3 milliós bevételnél tart a négy hét alatt. A kevesebb mint tíz millió dollárból forgatott horrorfilmet Fede Alvarez rendezte és Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto és Stephen Lang játszik.

A Screen Gems tehát jó lóra tett, amikor a film elkészíttetése mellett döntött. Akárcsak a hatodik helyet bitorló When the Boug Breaks című thrillet küldte mozikba, ahonnét a második héten 5,5 milliót kaszált és így már 22,7 milliós összbevételnél tart. A Jon Cassar által rendezett film gyártása tíz milliót kóstált és láthatjuk benne Morris Chestnutot, Regina Hallt és Jaz Sinclairt.

suicide-squad-192840.jpg
Lassan, de biztosan csúszik le a listáról, de még mindig tekintélyes bevételeket produkáló Öngyilkos osztag és az A kis kedvencek titkos élete. Az előbbi további 4,7 millió dollárt hozott és ezzel a David Ayer rendezte képregény-adaptáció világszerte összesen 718,9 millió dolláros bevételnél tart. A 175 millió dollárból kihozott Öngyilkos osztagban igazi sztárparádé gondoskodik a bevételről, hiszen Will Smith, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Scott Eastwood és Adewale Akinnuoye-Agbaje is a szereplők között van.

Ami pedig A kis kedvencek titkos élete animációs filmet illeti, világszerte már átlépte a 800 millió dolláros bevételt. Ez a film nyitott a legjobban, hiszen mindezidáig ez az egyedüli alkotás, aminek sikerült a negyvenkét piacon egyidőben listavezető lenni és a világ bevételi listáját nézve ez a 2016-os év hatodik legjövedelmezőbb filmje. A legutóbbi film bevételét hozzáadva az előzőekhez, elmondható, hogy az Illumination filmjei (Gru, Hopp, A Lorax, Gru 2, Minyonok, A kis kedvencek titkos élete) összesen több mint négy milliárd dollárt hoztak világszerte. És még csak hat éve léteznek.

-br-

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr8911725311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása