Eddie Redmayne lehet a Harry Potter spin-off főszereplője
2015. április 11. írta: prominent

Eddie Redmayne lehet a Harry Potter spin-off főszereplője

eddie-redmayne-variety-oscar-race.jpg

Filmtrilógia készül a J.K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük című kötetből. A főszerepre pedig a Mindenség elmélete friss Oscar-díjas hőse esélyes.

legendas_allatok2.jpg

Eddie Redmayne lehet Göthe Salmander a David Yates rendezte filmtrilógiának. A forgatókönyvet J. K. Rowling írja, ez lesz a filmes debütálása.

A Legendás állatok és megfigyelésük (eredeti címén: Fantastic Beasts & Where to Find Them) egy 2001-ben kiadott fiktív tankönyv.

A Legendás állatok és megfigyelésük több szempontból is érdekes könyv. Eredetileg csupán egy kitalált tankönyv, amiről először az első kötetben esik szó a kötelező könyvek listáján. A később megírt könyv azonban több pusztán kitalált tankönyvnél. Ez egy „különleges kiadás”, Harry saját példányának tökéletes másolata, ezért a tulajdonos „tanulságos széljegyzetei egészítik ki” (a műből). Az egyedi kiadáshoz maga Albus Dumbledore írt előszót, mely szerint a művet kivételesen muglik (azaz a mágiát nem használó emberek) is megvásárolhatják.

A könyv ezután röviden áttekinti a „magizoológia” történetét, majd ismerteti a varázslényeket. A leírások a bestiák neve szerinti betűrendben, enciklopédiaszerűen követik egymást. Megtalálhatjuk benne szinte az összes, a regényekben is említett lényt (közel 85-öt).

fantastic_beasts_and_where_to_find_them.jpg

Érdekesség még, hogy mind a három epizódot egyszerre forgatják, és a tervek szerint az első rész 2016. november 18-án, a másik 2018. november 16-án kerülne a mozikba, míg a harmadik epizódot 2020. november 20-tól láthatják a nézők.

forrás: Variety

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitekercs.blog.hu/api/trackback/id/tr107358584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.12. 18:10:52

Kit érdekelne egy ilyen butácska, unalmasnak hangzó spinoff? Főleg ha ötéves távlatokban gondolkodnak. Az a generáció, aki benne volt HP univerzumban, rég kinövi addigra. Meg amúgy is, kb úgy hangzik, mintha a telefonkönyvet akarná megfilmesíteni valaki.

vuvuvu2 2015.04.12. 20:46:59

nem a könyvet filmesítik meg hanem a szerzőről azaz göthe salamanderről és az ő kalandjairól fog szólni a film. rowling teljesen új tartalmat ír hozzá. ha csak a tankönyvet filmesítenék meg, nem lenne rá szükség mint forgatókönyvíró.
süti beállítások módosítása